Praktisk: Blank båt i en fei

GJENOPPRETTER: De to midlene gjenoppretter umiddelbart fargen. Etter herding har overflaten fått høyglans.
GJENOPPRETTER: De to midlene gjenoppretter umiddelbart fargen. Etter herding har overflaten fått høyglans.

Snarvei eller hardt arbeid?

Tradisjonelt har rubbing, polering og en god voks vært veien til en blank båt. Vi har testet to «snarveier» til en glanset overflate. Begge er to-komponent produkter som også gjenoppfrisker falmet gelcoat.

Publisert Sist oppdatert

Hva er den raskeste veien til blank båt? Og hvordan få den til å holde seg blank lengst mulig? Det er et evig tema blant båtfolk, og det finnes utallige meninger. Polering er arbeidskrevende og bør gjøres vår og høst om man ønsker et bra og varig resultat. Skippertak er noe mange av oss tyr til når båten har fått litt for lite vedlikehold i en lengre periode. Da er det tradisjonelt rubbing, eller iblant vannsliping, som er fremgangsmåten for å få opp igjen glansen i en oksidert og falmet gelcoat. Jo mørkere fargen på gelcoaten er, desto vanskeligere er det dessuten å få overflaten varig blank uten fargeforskjeller.

Vidundermiddel?

De fleste typer overflateforsegling som påføres vil gradvis slites vekk, og overflaten blir igjen eksponert for UV-stråler, sur nedbør og slitasje som gjør at skitt fester seg og blir vanskelig å vaske vekk.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS