Oslofjorden Friluftsråd med 40 svaibøyer
Oslofjorden Friluftsråd med 40 svaibøyer

Oslofjorden Friluftsråd med 40 svaibøyer

Fra en beskjeden start for noen år siden har Oslofjordens Friluftsråd nå lagt ut sine blå bøyer i populære naturhavner i hele Oslofjorden og Skagerrak-kysten videre til Sandefjord i vest og Svenskegrensen i øst.

Publisert

Det er populært blant båtfolket å kunne fortøye i en trygg svaibøye langs kysten. I Sverige har den svenske Kryssarklubben hatt et slikt tilbud til sine medlemmer i mange år og her hjemme var Norsk Havseiler- og Krysserklubb tidlig ute med medlemsbøyer. Nå tilbyr Oslofjordens Friluftsråd egne, blå bøyer i nærmere 40 ulike havner. 30 bøyer var på plass tidlig på forsommeren og i løpet av året håper man å ha lagt ut yttereligere 14 bøyer.

    Alle som fører OFs blå og hvite vimpel har rett til å fortøye i bøyene. Bøyene er godt merket med OFs logo og i år dessuten med båtforsikringsselskapets Atlanticas logo. Atlantica er gått inn som sponsor i Norge, og med OF-vimpelen får du rabatt på forsikringen din der. I år tilbyr OF dessuten nye sjøkart i større målestokk ( 1: 30.000) trykket på vannavvisende plast som du kan skrive på og viske ut igjen. Kartbladene koster kr. 250 og du får kr. 100 i rabatt per kartblad.

   

Det koster 400 kroner å bli med på denne ordningen. Da får du årets vimpel, en brosjyre med mye informasjon og kart som viser hvor alle bøyene er plassert samt abonnement på bladet «Fjord og friluft».  Neste år betaler du bare 100 kroner for ny vimpel.  Du finner mer informasjon om dette her: www.oslofjorden.org

Powered by Labrador CMS