Nylansering i hundre

Med nyheten P66 er Askeladden tilbake for fullt med en bestselger.

Publisert

Askeladden P66 Pilothouse er en styrhusbåt med utenbordsmotor og overnattingsplass, av den typen som er så populær for tiden. Prisen er godt under en halv million kroner med 100 hestekrefters motor.

–    Responsen har vært over all forventning. Vi har 100 bestillinger på båten når vi samler bestillingene til forhandlere og sluttkunder i én pott, sier en strålende fornøyd Leif Bergaas, som er markedsdirektør hos Askeladden.

Ståhøyde

Han sier at det spesielle med denne båten er det store akterdekket på 4,5 kvadratmeter med selvlensere, ferskvannsvask og saltvannspumpe med lang slange. Fiskekasse og sløyebrett hører også med til båten, som er ment å være en robust og praktisk båt til helårsbruk. På det store akterdekket kan det også monteres seter med sitteplasser nok til åtte personer.

Båten har én køye, et lite kokebluss bak førersetet og et spyletoalett under benken i kabinen forut. I styrhuset er det ståhøyde på over 190 cm på det høyeste. Det er praktiske løsninger om bord, som en et langt stuerom til fiskestenger under dekket på styrbord side. Her er det også bredt dollbord med høy skansekledning som gjør det enkelt og sikkert å ta seg frem på fordekket.

373.000 kroner

Det er lagt klart kanaler til varmluft fra varmeapparat, men utvendig styreposisjon på akterdekk og varmeapparat er ekstrautstyr. Standardpris er 373.000 kroner med 100 hk utenbordsmotor fra Suzuki, som er Askeladdens nye motorleverandør.

Bergaas sier at båten også kan leveres med innenbords dieselmotor til folk som ønsker det. Verftet går også svangre med en weekend-utgave med større kabin og mindre akterdekk.  Bak båten står designteamet til Askeladden, sier Bergaas, som fremhever solid støp blant produktfordelene ved båten.

–    Nå har vi bestillinger som dekker produksjonen ut året. Det stresser oss litt, men planen er at vi skal kunne produsere 100 båter i året av denne modellen, sier Bergaas.

Båtliv on Facebook

Powered by Labrador CMS