Norsk-svensk båtutleie i Strømstad

Det norsk-svenske firmaet Mare Adventures i Strømstad  skal drive båtutleie på helårsbasis. Allerede begynner ordrebøkene og fylles for den nystartede unionen som disponerer flere seil- og motorbåter.

Publisert

Du behøver ikke lenger eie egen båt for å oppdage den Bohuslänske skjærgården. Mare Adventures har tre splitter nye Hanse seilbåter som de nå setter i utleie med hjemmehavn Strømstad. Bak firmaet står  det to norske seilerne Ragnvald Kjuus og Thomas Fosdahl, begge med lang seileerfaring. Med på laget har de den svenske seilerentusiasten Bengt Rosengren, og mekaniker og altmuligmann Emil Johnsson. I tillegg til de tre seilbåtene, har de også tre 16 fots Bella skjærgårdsjeeper, og en 20 fot Selva RIB for utleie. Båtene settes i drift like over påske, men allerede før påske var pågangen stor fra seilere som ønsket å leie båtene deres i påskeferien. Dette måtte de si nei til fordi påsken i år kom litt som kjerringa på osv, og at man ønsket å kunne overlate et så godt å velprøvd produkt som mulig før kundene skulle ut med båtene.

-Kundegruppen vår er for så vidt alle som kan og liker å seile. Beliggenheten er perfekt. Her slipper du å bruke fire dager av seilferien til å bakse deg ut og inn av Oslofjorden. Her i strømstad ligger vi ved porten til Skagerrak og med ytre Oslofjord rett ut. Mange ønsker også å leie hos oss fordi den går med planer om å skaffe seg en Hansebåt, og derfor ser dette som en gylden mulighet til å finne ut hvordan båten er, sier Ragnvald Kjuus.

Gutta i Mare Adventures har selv hver sin Hansebåt privat, og skulle påtrykket bli så stort fra leietagere vil også disse båtene kunne gå inn i uteieflåten.

Utleiefirmaet ligger nå også i forhandlinger med det nye kjempehotellet til Petter Stordalen som vil stå ferdig i slutten av april i Strømstad om et ”sail and spa” opplegg hvor kundene først tar en velværehelg på hotellet, og på mandag sjekker inn i seilbåt for en aktiv uke til sjøs.

-Båtene er nye og meget godt utstyrt. Det geniale med hansebåtene er den selvslående fokka som gjør båtene lettseilte med få og mer utrente seilere. Utstyrt. Vi legger vekt på personlig service til de som ønsker å leie. Det er minibar i seilbåtene, og det står aalltid litt snacks og en flaske vin og venter om bord. Vi kan også handle på bestilling de varene kundene ønsker at skal være om bord når de overtar båten, sier Thomas Fosdahl.

Derfor har man ansatt Bengt Rosengren til å ta seg av kundekontakten, og Emil Johnsson som er andregenerasjons marinaeier og som vil ta seg av klargjøring og service på båtene.

Følgende båter skal leies ut: En Hanse 342, en 370 og en 400. Blir det noe av avtalen med  Choice hotellet har man oppsjon på en 530 som ligger klar hos importøren. Alle båtene er CE klasset A, det vil si de er alle klar for havseilas.

Ved siden av har de tre Bella 490 skjærgårdsjeeper med 60 HK motorer. I tillegg har de kjøpt inn en Selva 600 RIB med 100 HK Yamaha firetakt.

Priser på leie av seilbåtene er fra cirka 11000 i uka til 24 000 avhengig av båtstørrelse og tid på sesongen. For motorbåtene vil det koste cirka 2500 kronber for en dag, og 7.500 pr. uke. RIBen blir betraktelig dyrere, og her må du ut med 6000 per dag og 14000 for en uke.

Det ligger mer informasjon på hjemmesidene: www.mareadventures.no

Powered by Labrador CMS