KABLER: Det finnes mange ulike USB-kabler, men felles for dem alle er Type-A kontakten i den ene enden. Her er de mest vanlige kabeltypene: Apple Lightning, USB Typa A, USB Type-B Mini, Apples gamle ladekabel, og USB Type-B Micro i sort.
STRØM: Stadig mer av utstyr om bord lades via USB. Ikke bare båtens utstyr, men også mannskapet.
LØST: Det funker med plugg i sigarettuttaket, men pluggen kan lett rsites løs og ladningen kuttes.
MONTER: Stadig mer utstyr lades via USB, og USB Type-A uttak er nødvendig om bord. En fastmontert løsning er bedre enn en løs overgang, som gjerne faller ut på grunn av båtens bevegelser. Selve monteringen er enkel. Her er en billig løsning til 80 ...
TOPPMODELL: V-Charger fra Carling har godkjent værbeskyttelse og kan monteres i cockpiten. Uttaket gir også mer strøm. Prisen er dessverre høy. Du må ut med 1200 kroner.
LEKKER: Svenske Båtsystem har USB-uttak som står i stil med 230-volts og 12-volts uttaket. Det koster over 500 kroner, og krever mer plass.

Monter USB-uttak om bord

USB-kabelen gir mulighet for å lade vårt nye elektroniske utstyr, men få har et skikkelig USB-uttak om bord. Det kan bli vinterens prosjekt.

Publisert Sist oppdatert

Det fungerer greit med en USB-plugg i båtens 12-volts utgang, men hvor mange ganger har du ikke opplevd at pluggen har falt ut etter at båten har vært i bevegelse? Eller hvor mange ganger har du ikke irritert deg over hvor lang tid det tar å lade mobilen om bord, eller barna som napper ut din mobil for å kunne spille spill på nettbrettet? Vi skal se på hvordan du kan droppe hele USB-pluggen og heller montere en eller flere USB-kontakter om bord. Og det er ikke mer jobb enn at det er et fint vinterprosjekt.

Samme kontakt

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER