Dokk for fritidsbåter

Versadock er navnet på et bryggesystem hvor man kan kjøre båten rett opp på brygga.

Publisert

På utstillingen ‹Sjøen for alle› kommer Båtliv over Versadock, som er et nytt bryggesystem i Norge fra USA.

 

Bryggen ligner på plastkanner som er buntet sammen til en brygge eller flåte. En motorbåt ligger oppå brygga. Importør Bjørn Waatvik I Polyglass viser oss hvordan man enkelt kan kjøre båten rett opp på brygga, og stige ut på tørr grunn. Han påstår at Versadock er det ideelle valg for permanent og midlertidig installasjon, enten ved marinaer, sommerhus eller hytter ved sjø og vann.

 

Systemet er raskt og enkelt å montere (nærmest som Lego), kan utvides, flyttes og mores på  enkle måter. Det finnes også et utvalg av utstyr som pullere, fendere, badestige etc i systemet som kan kjøpes hos www.polyglass.no, hevder han.

 

 

Miljø

–  Pongtongene er i plast og fylt med luft, de er stabile og kommer i flere størrelser. Bryggen tilpasses etter hver enkelts behov og kan monteres på de mest kronglete hjørner, i mudder eller på steinete-strender eller andre områder som tidligere ikke var tilgjengelige, sier Waatvik.

– Systemet er enkelt og miljøvennlig. Du slipper å legge bunnstoff på båten, og sparer båten for rust og korrosjon., sier Waatvik.

 

Versadock floats er laget av høymolekylær polyethylene og tåler store påkjenninger. Brygger og flåter kan bevege seg i bølgene. I USA gis 20års garanti på  produktene. Bryggene kan i de aller fleste tilfeller ligge ute også om vinteren. De koster 2860 kroner pr. kvadratmeter, og en kvadratmeter utgjøres av fire pongtonger, får vi vite.

 

Powered by Labrador CMS