FARLIG: Flere har måttet bøte med livet etter frivillig mann over bord i høy fart som del av en utfordring TikTok. I dette tilfellet gikk det dog bra.
FARLIG: Flere har måttet bøte med livet etter frivillig mann over bord i høy fart som del av en utfordring TikTok. I dette tilfellet gikk det dog bra.

Fire døde som følge av «boatjumping» utfordring på TikTok

Døde som følge av brudd i nakken, sier Redningsmyndigheter i Alabama, USA, hvor fire har omkommet de siste seks månedene mens de gjorde utfordringen. 

Publisert Sist oppdatert

Utfordringen, som deles på det sosiale mediet TikTok under emneknaggen «boatjumping», går ut på at man hopper ut fra hekken eller siden til et motorfartøy i høy fart med føttene først. 

Videoer som dette har allerede sirkulert i noen år, men ifølge nettstedet marineindustrynews har trenden blitt betydelig mer populær i 2023.

Uvisst skadeomfang

Det totale skadeomfanget knyttet til utfordringen er foreløpig uvisst, men bare i delstaten Alabama i USA har fire personer mistet livet de siste seks månedene, sier kaptein Jim Dennis i Childersburg Rescue Squad til avisen WBMA. 

Brudd i nakken

Dennis sier videre at dødsårsaken til alle de fire forulykkede er brudd i nakken, uten å gå videre inn på detaljer. 

I filmen over, hvor hoppet foregår i relativt lav hastighet, ser vi en kommentar fra det som antagelig er én av de deltagende, som sier «whiplashen var så ille», noe som kan gi en pekepinn på kreftene som er involvert ved et slikt hopp,.

Det virker som at de deltagende i utfordringen ikke nødvendigvis har vært klar over faremomentene før de hoppet uti, og myndighetene i Alabama går derfor ut en kategorisk oppfordring til publikum:

– Ikke gjør det, det er ikke verdt livet ditt.