Riva Anniversario:

RIVA ANNIVERSARIO: Den særdeles eksklusive båten er «så italiensk at det nesten gjør vondt», skriver vår journalist.

Feirer 180 år med å bygge 18 båter

Med en Aquarama-inspirert spesialutgave bygget i 18 eksemplarer feirer Riva at selskapet er 180 år .

Publisert Sist oppdatert

Med andre ord skal hver Riva Anniversario representere hvert tiår den legendariske båtbyggeren har eksistert. Og av disse båtene kommer kun 17 på markedet, Riva-eier Ferretti har donert ett eksemplar til ex-fotballspiller og Riva-ambassadør David Beckhams stiftelse 7 Fund, som samler inn penger til UNICEF, med ekstra fokus på barn i El Salvador.

Riva Anniversario er så italiensk at det nesten gjør vondt. Designerne Mauro Micheli og Sergio Beretta har åpenbart latt seg inspirere av 60-tallsikonet Riva Aquarama, men den 33 fot lange jubileumsutgaven er ikke en trebåt, den har glassfiberskog. Mahognyen er reservert til dekkskledning. En liten badeplattform er også på plass, og i maskinrommet sitter det ikke to store, amerikanske V8 bensinmotorer eller doble Lamborghini V12-smykker. Riva har valgt - tross alt - litt mer fornuftige 370 hk Yanmar dieselmotorer.

Interessant nok har Riva valgt å montere en totrinns girkasse på Anniversario, som har en topphastighet på rett over 40 knop og en marsjhastighet på 36 knop. Da rekker 490 liter diesel til en tur på 155 nautiske mil.

Prisen for 6,7 tonn italiensk stil og luksus? Den er ikke oppgitt. Må du spørre har du antagelig ikke råd, og trolig er det allerede for sent å melde seg. Ryktene forteller at Riva Anniversario allerede har blitt et ettertraktet samleobjekt.