Riva 100 Corsaro

Zlatan, for ei skute!

Den svenske fotballegenden Zlatan Ibrahimovic har kjøpt en Riva 100 Corsaro som trolig koster godt over hundre millioner kroner. Bruken er heller ikke billig. Tur-retur mellom Oslo og Stavanger kommer på en kvart million kroner, bare i dieselkostnader. Vi har vært om bord.

Publisert Sist oppdatert

Se deg rundt i Riva 100 med 360-visning nederst i artikkelen

Seinsommerens store snakkis for søta bror har vært Riva 100 Corsaro. Ikke fordi at det i seg selv er en praktfull båt, men fotballspilleren Zlatan Ibrahimovic tok i august turen til Italia for å kjøpe denne luksusyachten. Ferretti Group er mest kjent for Riva og Pershing, men bygger også båter som Itama, Mochi Craft, CRN og Custom Line.

Båtliv er på Cannes Yachting Festival og står utenfor standen til Ferretti Group, som er en av festivalens største og mest praktfulle stander. Her slipper ikke hvem som helst inn. Man bør være potensiell kjøper, eller ha en avtale. Vi er definitivt ikke en potensiell kjøper, men har avtalen, og slipper om bord i superyachten, fulgt av noen forunderlige blikk. Når det gjelder betegnelsen superyacht og megayacht, og til slutt gigayacht, så starter normalt superyachter på størrelsen over 24 meter. Den må da også ha permanent mannskap om bord for å fortjene denne betegnelsen. Riva Corsara er godt innenfor, og er klargjort for et mannskap på fem, selv om det er helt frivillig om man vil ha dem med eller ikke. Vi vil tro at de fleste som har cashet ut for denne båten også tar seg råd til mannskap.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS