LILLESØSTER: Jeanneau DB/37 er stort sett en mer kompakt utgave av DB/43 som ble lansert i Cannes i fjor høst.

Jeanneau DB/37 klar for Boot Düsseldorf

For få måneder siden lanserte Jeanneau sin 13 meters DB/43 i Cannes. Nå er en mindre søster klargjort for verdenspremiere på Boot Düsseldorf i slutten av denne måneden.

Publisert Sist oppdatert

Nyheten Jeanneau 37/DB bygger på samme tankegang som den to meter lengre 43-foteren, men alt om bord er i en noe mer kompakt form. Også i denne modellen er det er lagt stor vekt på et stort, åpent utemiljø, men samtidig god plassutnyttelse til overnatting for fire under dekk med trolig to lugarer og bekvemt toalett med dusj.

Luftig og åpent

ÅPEN LØSNING: Jeanneau DB/37 har en luftig og åpen løsning og med skrogsider lengst akter som kan brettes ut for å gi «bryggefølelse».

Storesøster 43 har tre gode stoler i fartsretningen i cockpit under hardtop, denne nykommeren har en sofa for to ved førerplassen, i tillegg til en singel stol på babord side. Veldig mye detaljinformasjon om design og løsninger foreligger ikke, men det er all grunn til at en aktersofa med rygg som kan vippes i begge retninger inngår som hovedelement i det sosiale miljøet i tilknytning til en «vetbar». Også denne utgaven har skrogsider akter som kan senkes og bidra til å gi en stor og god flate.

Innenbords eller utenbords

Jeanneau DB/37 skal leveres med valgfri motorisering, 2x Volvo Penta innenbords eller alternativt også utenbordsmotorer.

Skroget er designet av Michael Peters Yacht Design, mens løsninger og linjeføring er det den italienske designeren Camillo Garroni som står for.

Båten vises for første gang på båtutstillingen Boot i Düsseldorf fra 21.-29. januar.