FORTSETTER PÅ JARLSØ: De 12 gutta på Jarslø Marina fryktet for nedleggelse, men med forlenget leieavtale er videre drift sikret ytterligere ett år. Foto: Amund Rich. Løken.

Jubel på Jarlsø Marina - leieavtalen forlenges

Jarslø Marina kan fortsette driften på Jarlsø i ytterligere ett år, mens de krysser fingre for regulering av Esso-tomten på Vallø.

KRYSSER FINGRE: Eier og leder Terje Jensen håper Tønsbergs politikere får til regulering av en flik av Esso-tomten på Vallø, slik at Jarlsø Marina kan flytte hit. Foto: Amund Rich. Løken.

«Det må nærmest et under til for at Terje Jensens Jarlsø Marina i vannkanten på boligøya utenfor Tønsberg skal overleve i sine nåværende lokaler», skrev Båtmagasinet i november i fjor. Undrenes tid er ikke forbi. Gladnyheten er at eiendomsselskapet på Jarlsø, som vil bygge luksusboliger på marinatomten, har bestemt seg for å forlenge leieavtalen med ytterligere ett år.

God politisk støtte

I løpet av den nærmeste tiden er det håp om at den populære og viktige marinaen kan få flytte til en flik av den store Essotomten på Vallø.

Det er planer om boliger her også, men etter hva Båtmagasinet kjenner det til er det sterke politiske krefter i Tønsberg som arbeider for at endel av tomten kan reguleres til maritim virksomhet. Kommunen mener at videre drift av båt- og motorverkstedet er viktig for å serve alt av blålysetatenes båter og ellers alt av flytende beredskapsmateriell i regionen. Samtidig ser de at nedleggelse betyr at 12 arbeidsplasser går tapt.

Krysser fingre for prosessen videre

-Jeg er glad for at Jarslø Eiendom har sett dette og gir oss ytterligere ett år i nåværende lokaler, sier Terje Jensen. Han kysser fingre for at reguleringsarbeidet går raskt, slik at han kan starte planlegging av nytt båtsenter på Vallø.

For 10 år siden ble han oppfordret av det samme eiendomsselskapet til å flytte til Jarlsø. Nåværende leieavtale går ut i august.

- Jeg skal love at vi lenge har forsøkt å finne noe egnet sted å flytte til, men det har ikke vært lett. Vi må ligge i vannkanten, ha mulighet til å ta med oss en travelift som løfter 75 tonn og opp til 80 fot lange fartøy, ha opplagsplass til 100 mellomstore og store båter, ha bryggeanlegg og et tilfredsstillende verksted, sier han.

Jarlsø Marina har også en betydelig butikk og er blant landets største forhandlere av deler fra Volvo Penta.

-Men nå kan vi puste litt ut, kanskje ikke mye, men såpass at vi kan konsentrere oss om reparasjoner og klargjøring av båter og motorer – og ikke være i gang med å koste gulvene for siste gang, sier han.