iPad-deksel for båtbruk
iPad-deksel for båtbruk

iPad-deksel for båtbruk

Dette iPad-dekselet er både sprutsikkert og tåler en støyt.

Publisert

Scanstrut har utviklet et deksel for iPad-en som skal tåle røff bruk. Det vil si påkjenningene båtlivet kan gi den fintfølende elektronikken. Den er vanntett med standarden IP67. IP-systemet et system for å angi kapslingsgraden til elektrisk utstyr, det vil si utstyrets beskyttelse mot inntrenging av faste gjenstander og vann. Med 67 er det tilnærmet det beste man kan få, bare 68 er bedre. Det første sifferet, altså 6, står for at den er støvtett. Neste siffer, altså 7, står for at den tåler kortvarig neddykning i vann. Det vil si i opptil en meter i 30 minutter. Les mer om IP-standarden (ekstern link).

Dekslet har også anti-slipp-belegg, så den glir ikke unna i en sving om du legger den på bordet. Selve iPad-en er bestkyttet inne i dette dekslet som består av en todelt beholder, som også beskytter skjermen. I tillegg til skjermen vil du også ha tilgang til hjemknappen. Har du iPad2, er den også tilpasset så du kan bruke kamerafunksjonen.

Scanstrut har også utviklet en brakettholder som er tilpasset dekselet. Norske forhandlere av Scanstrut er Belamarin AS og Belanor AS. Ryktene på nett sier at produktet ikke er i salg før mars 2012, og pris er foreløpig ukjent.

I mellomtiden finnes det både gode og trolig langt rimeligere løsninger. Seilas testet alternativ iPad-deksel på forsommeren, og kartmappa til XXL som egentlig er laget for å holde kart tørre, er tilnærmet skreddersydd for iPad-en, men her er det kun plass til iPad uten deksel. Aquapack er romligere. Den har også øyer som gjør at du kan feste iPaden skikkelig. Les testen av disse to alternativene.

Powered by Labrador CMS