Inkontinent jollemotor

Gammel bensin lager stadig vekk kluss for påhengs­motorer. Heldigvis kan en del problemer som følge av bensinutfellinger lett fikses.

Publisert

Under en båttur tidligere i år begynte plutselig naboens lille 3,5-hester å fuske. Ved nærmere inspeksjon viste det seg at det også rant bensin i strie strømmer fra undersiden av motoren.

Motoren er en 3-4 år gammel Mercury firetakter med innebygget bensintank. Dette er en forgassermotor, og «lekkasjen» ble raskt sporet til de to lufteslangene som løper fra toppen av forgasseren og ned gjennom undersiden av motordekselet.

Årsaken var trolig at dysen som regulerer nivået i forgasserens bensinreservoar (flottørkammer), hadde hengt seg opp eller ikke klarte å stenge av andre årsaker. Dermed flommet forgasseren over av bensin, som så rant ut via lufteslangene. Ettersom tyngdekraften sørger for bensintilførselen på denne motoren, ville all bensinen ha rent ut om ikke kranen raskt hadde blitt stengt. Husk derfor at kranen på slike motorer alltid må stenges under lagring og transport.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS