JAMES BOND: Yachten har ingen offisiell tilknytning til filmen

Superyachten «007» sank i Hellas

Fartøyet føyer seg inn i en lang rekke uheldige hendelser med superyachter i år.

Publisert Sist oppdatert

Den 49 meter lange superyachten sank fredag kveld i Kolonabukten, Kythnos etter å ha grunnstøtt i mørket. Lokale medier rapporterte om at yachten deretter hadde begynt å ta inn vann og krenge kraftig over.

Sank på grunt vann

Gresk kystvakt bekreftet lørdag morgen at de i løpet av natten hadde mottatt mayday-anrop fra «007» og at de på kort tid fikk reddet ut mannskapet på fem som var ombord. Redningsoperasjonen ble beskrevet som enkel, og det ble poengtert at ingen av besetningsmedlemmene på noe tidspunkt var i reell fare. Yachten ligger nå delvis sunket på grunt vann, 15 meter fra land, og det jobbes med å fjerne vraket.

FORLENGET: Yachten har tidligere blitt forlenget fra 32 meter til 49 meter.
YACHTEN NÅ: Gresk kystvakt rapporterer om minimalt med forurensning etter ulykken.

21 hendelser så langt i år

Ulykken er den seneste i en rekke uheldige hendelser som involverer superyachter som enten grunnstøter, synker eller tar fyr.

Tidligere i år har vi blant annet skrevet om «My Saga» som i August sank utenfor Italia. Vi har og skrevet om det eksperimentelle fartøyet «MS Porrima» som gikk ned utenfor India etter at skipets enorme batteribank hadde tatt fyr. I mai sank en 85 fots Princess i Devon, Storbritannia.

Superyacht Times rapporterer om 21 nevneverdige hendelser med yachter involvert i ulykker så langt i år.