Video

SANK: Den 85 fot lange Princessen ble overtent og sank.

Her går Princessen opp i røyk

Svart røyk veltet utover marinaen da en 85 fots Princess ble overtent, og tilskuere måtte evakueres fra brygga. Se video.

En oppryddingsaksjon er i gang etter at en stor motoryacht tok fyrog sank i en Torquay Marina i England, med rundt ni tonn diesel om bord. Årsaken til brannen på den 85 fot (26 m) lange båten av type Princess Pier i Torquay, Devon, er foreløpig ikke klar. Torquay Marina har imidlertid bekreftet at det ikke var noen skadde personer, eller andre båter som ble skadet. Brannmenn kjempet mot brannen lørdag 28. mai, og brannvesenet bekreftet ut på ettermiddagen at en del av bryggen også var i brann, melder ITV.

Evakuerte

Mannskaper satte inn fire karbonapparater, en trykkluftskumstråle og vann fra gatehydrant samt brannmannskapets vannpumpe.

Brannmennene evakuerte en nærliggende strand og veier til havnen. Et vitne beskrev brannen som "som en ildkule". Rundt klokken 18.00 var brannen slukket. Torquay Coastguard Rescue Team sier at en "stor mengde tilskuere ble evakuert fra bryggen" og at RNLI hjalp et lite antall mennesker, som var fanget av kraftig røyk i enden av bryggen, i sikkerhet.

Politiet i Devon og Cornwall sa at ingen ble rapportert skadet, men innbyggere i nærheten ble bedt om å holde vinduer og dører lukket på grunn av all røyken. BBC rapporterer at øyenvitner hørte et høyt smell før brannen, som ser ut til å ha spredt seg fra baugen, og oppslukte hele båten til tross for innsatsen fra brannmannskapene. En stor søyle med svart røyk spredte seg over havnen. Flere eksplosjoner fulgte. Fartøyet løsnet fra fortøyningene og, fortsatt i brann, drev det mot brygga, hvor det fortsatte å brenne. Restene sank kort tid etter.

Sank

Torquays havnesjef Rob Parsons fortalte BBC at hjelpemannskap la tre bommer rundt båten og skummet området inne, sugde dieselen ut og fraktet den bort i tankbiler.

–Hun sank faktisk på en måte som var veldig nyttig, tro det eller ei - så hun gikk rett ned, sier Parsons. –I natt var jeg bekymret, men vinden har vært i vår favør.

Torquay Marina har berømmet den «fantastiske teaminnsatsen fra nødetatene, havnemyndighetene og mannskap på facebook. En uttalelse sier "vi var i stand til å begrense brannen og unngå en stor katastrofe. Takk til alle som hjalp til i dag, dere var fantastiske."