Småjobber i vinteropplag

Fiks den dryppendekrana

Vannkranen lekker fra kranhuset, og vannet renner utover oppvaskbenken. Da er det på tide å skifte pakninger.

Publisert Sist oppdatert

Utette kraner medfører stadig pumpekjøring, unødig vann- og strømforbruk og ikke minst fare for vannsøl og fuktskader på treverk. Bruk anledningen til å fikse irritasjonsmomentet i god tid før sesongen starter opp igjen.

Her tar vi for oss kraner av forkrommet messing. De ligner mye på eller er helt identiske med kranene som brukes hjemme. Slike er etterhvert langt mer vanlige enn mer gammeldagse kraner og blandebatterier av plast, slike som like gjerne hadde innebygget bryter for pumpeaktivering.

Moderne kraner har keramiske ventiler, men når trykksettingen etterhvert fører til lekkasjer fra krankroppen eller ved foten av kranen, er det som regel ikke lukkemekanismen, men pakningene ved ventilakslingene som er blitt utette. Dette er en rimelig reparasjon, og til de fleste kraner finnes det reparasjonssett med pakninger og o-ringer. Om det ikke finnes noe eget reparasjonssett for den aktuelle kranen, er det som regel likevel fullt mulig å få kjøpt korrekte o-ringer, enten på mål eller som en del av en stor pakke med et utall ulike pakninger og o-ringer. Disse er slett ikke dyre. Sjekk med en rørlegger, et byggevarefirma, eller undersøk utvalget hos kjeder som Jula og Clas Ohlson.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS