Flott kajakk på sparebluss

Mange mener at den urgamle, grønlandske kajakken er perfekt for opplevelser av virkelig nærhet til vannet, på en lettvint, stille og miljøvennlig måte. Ikke behøver det å bli dyrt heller.

Publisert Sist oppdatert

Selv om en avansert kajakk gjerne kan koste 20 000 – 30 000 kroner, finnes det billigere varianter i overflod – og enda billigere blir det om du restaurerer en gammel sliter. Nedkjørte kajakker kan ofte fås gratis eller for noen få hundrelapper, og oppussingen er et fint vinterprosjekt for den nevenyttige. Kajakken er liten og lett, og dermed lett å ta med seg inn i garasje eller kjeller for komfortabelt arbeid vinterstid. Bare husk på støvmaske under kutting og sliping, pluss en egnet maske når det arbeides med tynnerbaserte malinger.

Nytt ror og flytekammer

Mange moderne kajakker har et ror som styres med fotpedaler og vaieroverføring. Roret kompenserer for skjevt «drag» i padleåren, og hjelper med å takle padling i sjøgang. Roret kan monteres på hekken eller – som her – under kajakken, der det er beskyttet av en rorfinne som også stabiliserer fartøyet. På prosjektkajakken sto roret fast, men oppussingen skulle også gjøre kajakken tryggere og penere. Derfor ble den utstyrt med et vanntett skott like aktenom cockpiten, og fikk et strøk maling.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS