Praktisk bruksbåt for fiske

Ryds 538 BF er laget for å være den perfekte fiskebåt på litt over fem meter.

Publisert Sist oppdatert

BF står for Big Fish, og dette er en båt med gode egenskaper for fritidsfiskeren, selv om den ikke er lenger enn 5,35 meter. Båten har høyt fribord, og har flere praktiske løsninger. Ryds 538 BF ble for første gang vist på hjemmebane, på Båtmässan i Göteborg. Der ble den vist med største motorisering på hekken, som er 60 hestekrefter.

Båten er for øvrig en oppdatering fra tidligere Ryds 535 DL. På messen ble Båtmagasinet fortalt at det er bygget konsoll og gjort noen justeringer. Interessant er det også at den er blitt klargjort for elmotor på baugen, noe som gir gode muligheter blant annet for å holde en bestemt GPS-posisjon der man vil fiske. Båten skal være utviklet etter tilbakemeldinger fra forhandlere og brukere av tidligere modeller. Produsenten har for øvrig tro på at dette er en båt som treffer godt langs vestkysten av Sverige og i Norge. Skroget skal være velprøvd og stabilt.

I Sverige ligger prisen på 181.700 svenske kroner med Mercury F 60 EFI. Med F 50 EFI starter prisen på 169.000 svenske kroner. Den leveres da stgandard med blant annet lanterner, hydraulisk styring, stoler og lademuligheter for småelektronikk. Bord, kartplotter med ekkolodd, og fenderholdere er ekstrautstyr. Med sin bredde på 2,15 meter og vekt på 550 kilo uten motor er dette en båt som også fint egner seg til transport på båthenger.

RYDS 535 BF: BF for Big Fish.