Lanserer seks meter lang daycruiser

Er du på utkikk etter daycruiser til sommeren? Finske Yamarin har lansert en ny og kompakt modell til rundt 400.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Helsinki, Finland

Blant nyhetene på Helsinki Boat Show er Yamarin 60 DC. Dette er en nokså kompakt daycruiser med seks sitteplasser og anbefalt motorstørrelse fra 100 til 115 hestekrefter. Toppfarten er angitt til 38 knop med den største motoren.

Yamarin 60 DC er en typisk daycruiser for glade dager på sjøen med familie og venner. Du kan overnatte i båten, men den har ikke toalett eller kokemuligheter, og er dermed ikke bygget for lengre ferieturer. Båten har moderne former med en rett baug og nokså bredt forskip, som gir plass til en dobbeltkøye under fordekket. Naturlig lys kommer inn i kabinen gjennom to skrogvinduer som også kan åpnes for å slippe inn luft.

Fem personer

–Vi tror at dette kommer til å bli en riktig populær båt i Norge. Byggenummer tre skal vises fram på Sjøen for Alle på Lillestrøm i mars, sier Artturi Niittynen, som er direktør for salg og markedsføring av Yamarin og Buster. Opp til tre passasjerer kan sitte komfortabelt på den bakre benken, mens førerens og co-førerens seter kan vendes helt rundt for å skape et hyggelig sosialt område for opptil fem personer. Som tilvalg kan man bestille et cockpitbord. Yamarin 60 DC er også tilgjengelig med en ny soldekksløsning som er enkel å bruke (tilvalg). Soldekket er hengslet under den bakre benken og brettes ut uten behov for eget bord. Soldekket kan også være åpent når du kjører båten.

10-tommers Yamarin Q smart display er standard utstyr, og er ergonomisk plassert foran styreposisjonen. Yamarin Q er en multifunksjons datamaskin og infotainmentsystem som kombinerer båtens instrumenter, elektroniske kart, bruksanvisninger og styring av en rekke tilbehør på en enkel berøringsskjerm

Prisen på båten vil variere rundt 400.000 kroner avhengig av motorvalg og utstyrspakke.

Tekniske spesifikasjoner:

  • lengde: 6,06 m
  • bredde: 2,22 m
  • antall sitteplasser: 6
  • vekt: 890 kg
  • anbefalt motorstørrelse: 100 – 115 hk
  • maksfart: 38 knop (Yamaha F115)