Har slanket teamet 60 kilo:

ENDA MER KLAR: Frode Sunsdal har gått ned nesten 20 kilo, og merker det på resultatene.

Nå må Sundsdal bytte kjøredressen sin

Etter å ha blitt kalt tjukkas på båtrace bestemte Frode Sunsdal seg for å gå ned noen kilo. Resultatene på banen er oppsiktsvekkende.

Publisert Sist oppdatert

Racerbåtfører Frode Sundsdal i F2 har ikke tro på nyttårsforsetter, de varer bare et par uker. Mot slutten av fjoråret bestemte han seg derfor for et helårsprosjekt.

– Det var på Formel-1-rundene i Abu Dhabi i desember jeg bestemte meg. Jeg var en ordentlig tjukkas, og fikk slengt i trynet av et par av mine gode venner i Formel 1 om jeg ventet barn. Da bestemte jeg meg for at dette ikke skal fortsette. Jeg skulle satse ordentlig, sier Sunsdal.

KLAR PÅ HJEMMEBANE: Frode Sunsdal tester farten gjennom Tønsberg havn.

Ned 18 kilo

Tilbake i Norge tok han opp utfordringen med sponsorene som hjalp ham med ernæringsråd. Og til tross for at han alltid har hatet helsestudioer begynte han i tillegg å trene med personlig trener.

– Jeg klarte å motivere guttene mine i tillegg. Til sammen er vi fire som har gått ned 60 kilo, sier Sundsdal.

– Og deg selv?

– Jeg har gått ned 18 kilo siden vi begynte, sier Sundsdal. Han røper at det har vært mye hard jobbing og kost, også i form av shaker. Det siste er noe Sundsdal aldri hadde trodd han skulle begynne med.

VIDEO: 100 knop gjennom Tønsberg havn

– Jeg er nøye med å få inn næringsstoffene jeg trenger, og det fungerer bra som idrettsmann. Kostholdsplanen koster noe ekstra. Men det dyreste er nye klær. Nå må jeg også ha ny kjøredress. Men det blir etter Tønsberg Båtrace, sier Sundsdal.

Gir resultater

Frode Sundsdal har hentet inn et halvt sekund fra starten som følge av vektnedgangen.

– Det er ekstremt mye. I fjor klarte jeg ikke å henge på en gang. I år tar jeg startene, og ofte vinner vi, sier racerbåtføreren fra Tønsberg. Vektnedgangen merkes også på rundetider, og utholdenhet. Sundsdal forteller at han ikke lenger blir sliten halvveis i løpet. Sundsdal og teamet gikk av med seier i det tyske og det nordiske mesterskapet.

– Kroppen og sinnet er blitt klarere, og mekanikerne jobber også raskere med mindre feil. Vi var glade og småtjukke 40-pluss-gutter, og nå er vi blitt i form hele gjengen.

– Men den største gevinsten er helse, noe som ikke kan måles i resultater og pokaler. Jeg har fått helsa tilbake, sier Sundsdal.

Helgen fra 3. til 5. august arrangeres en VM-runde i F2 i Tønsberg. Dette blir et av årets store hendelser for Sundsdal, som selv skal være med, men i tillegg har satt i gang tradisjonen. Årets Tønsberg Båtrace blir det største F2-arrangementet noen sinne.

Før løpet fikk Frode Sundsdal tillatelse til å teste banen i Tønsberg Havn, der det normalt er fem-knopsgrense. Det ble da satt fartsrekord, som ble slått med tre kilometer i timen. Båtliv var da til stede og filmet med 360-videokamera, og du kan se videoen i denne artikkelen.