European Powerboat of the year 2021

Europeisk båtjournalister liker Iron 767
Europeisk båtjournalister liker Iron 767

To svenske blant Europas beste småbåter

Redaktørene av Europas ledende båtmagasiner mener at Saxdor og Iron er blant Europas beste båter under åtte meter.

I denne klassen vektlegges pris i forhold til kvalitet (valuta for pengene), enkel håndtering, sikkerhet og transportvennlighet på veien. (I Europa er båtplass mer eksklusivt enn i Norge).

Fem båter under åtte meter lengde er nominert til den prestisjefylte utmerkelsen European Powerboat of the year 2021.

Blant de fem båtene er svenske Iron 767 og Saxdoor 200 Sport. De øvrige nominerte er Bayliner Trophy 22CC, Jeanneau Merry Fisher 795 og Rom 28. De nominerte båtene er nykommere på markedet, som juryen mener utmerker seg som spesielt gode båter basert på kriterier som sjøegenskaper, nytenkning og pris.

I juryen sitter redaktører i Europas ledende båtmagasiner og båter er blitt testet av minst et av jurymedlemmene. I alt deles det ut priser i fem klasser, og vi vil i tiden som kommer presentere de nominerte i hver klasse her.

Normalt offentliggjøres vinnerne med prisutdelingen åpningshelgen på Boot-utstillingen i Düsseldorf, men på grunn av koronasituasjonen vil årets prisutdeling skje på skjerm, slik vi er blitt vant med gjennom fjoråret.

Båtmagasinet er blant de åtte båtmagasinene i juryen som hvert år kårer European Powerboat of the year, ofte omtalt som båtbransjens Oscar-utdeling. Se oversikt over magasinene som kåret årets motorbåt i Europa her.