PRIMER: Ny epoxyprimer fra Jotun kan brukes på aluminium, glassfiber og stål, opplyser produsenten.
PRIMER: Ny epoxyprimer fra Jotun kan brukes på aluminium, glassfiber og stål, opplyser produsenten.

Jotun med ny grunning for fritidsbåter

Siste nytt fra Jotun er en epoxygrunning som skal forenkle båtpussen med færre strøk.

– Jotun Barrier Primer er en helt ny epoxygrunning som kan brukes på flere forskjellige underlag, som glassfiber, aluminum og stål, hvor man tidligere har måttet bruke forskjellige produkter. I tillegg får man lagt på mer på hvert strøk, som gjør at man kommer unna med bare to strøk mot normalt tre eller fire. Sparer man seg for et strøk, er det mye tid og arbeid spart og båten kan komme raskere på vannet, sier Caroline Skaalvold Engstrøm, Regional Brand Manager hos Jotun Yachting i en pressemelding.

Beskyttelse

Ny epoxygrunning
Ny epoxygrunning

Produktløftet om to strøk forutsetter at man påfører den mengden grunning som er anbefalt for forskjellige størrelse båter. – Det handler om beskyttelse. Vann vil tære på alle typer materialer vi lager båter i. Får vi vanninntrengning i et glassfiberskrog kan det årsake plastpest. På en aluminiumsbåt eller en kjøl av stål kan vi risikere korrosjon. Ved å bruke en god grunning og gjøre jobben ordentlig skaper vi en sterk barriere som beskytter mot vanninntrengning ag dermed holder båten fri for ytre påvirkning, sier Skaalvold Engstrøm.

Når det gjelder grunning med epoxy så må man være nøye med å fjerne tidligere maling, eller slipe det slik at man får en fast overflate. Så må man avfette, sørge for å fjerne smuss og forurensinger og at overflaten er helt tørr før man begynner å male, opplyser Jotun i pressemeldingen.