Elmotorprodusenten Evoy

INNENBORDS: 120-hesteren leveres i en innenbordsversjon som veier 90 kg.

Utvider med 120-hester

Florøbaserte Evoy varsler nå at de i disse dager lanserer en ny 120 hk motor i både innenbords og utenbords versjon. Den nye motoren får betegnelsen Breeze.

Ifølge Evoy er Breeze er bygget på 400 volt-teknologi og Evoy leverer motoren som en komplett Plug-and-Play-løsning. Produsenten lover en lydløs motor med betydelig dreiemoment i forhold til motorstørrelsen. Vekten på innenbordsmotoren er 90 kg, mens påhengsmotoren veier 190 kg.

SAMME: Den nye 120-hesteren Breeze fra Evoy er basert på samme grunnmotor som 150-hesteren.

– Lanseringen av Breeze er en svært viktig milepæl for oss og fyller et stort tomrom i det elektriske fremdriftsmarkedet. Helt siden Evoy ble etablert har vi opplevd stor etterspørsel etter denne motorstørrelsen, så vi er veldig glade for at motoren nå er tilgjengelig på markedet. Breeze passer både i mindre planende båter og større deplasementsbåter og er en virkelig game-changer, sier grunnlegger og CEO i Evoy Leif A. Stavøstrand i en pressemelding.

På telefon utdyper Stavøstrand overfor Båtmagasinet:

– Hva er nytt på 120-hesteren sammenlignet med den eksisterende 150-hesteren?

– Mye det samme, men med mindre powerrange. En kan si at man betaler for en 120-hester, men i realiteten er det vesentlig mer krefter tilgjengelig. 120 hester er en minste garantert effekt, men i små sprinter kan en ta ut 185 hk. Motoren har et betydelig dreiemoment tilgjengelig i hele registeret, sier Leif A. Stavøstrand til Båtmagasinet.

Utsolgt

Ifølge Evoy er Breeze påhengsmotor allerede forhåndsbestilt og utsolgt til over sommeren på grunn av stor etterspørsel.

– Hva innebærer det volummessig at dere er utsolgt?

– Vi går ikke ut med antall, men det betyr at hele den produksjonen vi har hatt nå i vår er utsolgt. I vår er det kunder i Storbritannia, Nederland, Frankrike og Norge på den første leveransen, og så er det flere land som vi begynner å fylle opp på den neste. Vi holder oss til Europa foreløpig, sier Leif A. Stavøstrand, grunnlegger og CEO i Evoy, til Båtmagasinet.

Fra 120 til 300 hk

Ifølge pressemeldingen fra Evoy har introduksjonen av Breeze en positiv effekt på resten av Evoy sin produktlinje. Dagens 150 hk Gale vil bli oppgradert til 200 hk. Innenbordsversjonen blir tilgjengelig for markedet i 2023 og Gale utenbords kommer i 2024.

Videre heter det at i tillegg til Breeze og Gale på 400 Volt er Evoy den eneste leverandøren i e-båtindustrien med 800 volts-system, brukt på Storm og Hurricane-modellene.

– Vår Storm vil levere 300 hk i kontinuerlig drift, og er forventet å være tilgjengelig mot slutten av året som innenbords og i 2023 som påhengsmotor, skriver elmotor-produsenten.