DRUKNET: En tenåringsjente med oppblåsbar vest ble fanget inne i denne båten da den kantret.
DRUKNET: En tenåringsjente med oppblåsbar vest ble fanget inne i denne båten da den kantret.

Druknet på grunn av oppblåsbar vest

En britisk tenåring druknet da vesten hennes blåste seg opp mens hun lå inne i båten da den kantret.

Publisert Sist oppdatert

Britiske Daily Mail skriver om 17 år gamle Gillian Davey som druknet i familiens 5,4 meter lange hardtopbåt ved Doom Bar på kysten av Cornwall i fjor. Jenta var på tur med foreldrene og broren da båten kantret i en stor bølge.

Marine Accident Investigation Branch (MAIB) opplyser at Gillian og moren Caroline tok på oppblåsbare vester inne i båten, da vannet begynte å strømme inn i kabinen. Mor og datter havnet under et bord. Moren klarte å få av seg vesten og svømme ut av kabinen, mens datteren ble presset oppunder bordet uten å klare å komme seg løs.

­–Vester redder uten tvil liv, men det er situasjoner der det er farlig å bruke oppblåsbare vester, for eksempel nede i en båt, skriver MAIB i rapporten om ulykken. I rapporten blir det også faren ved å seile (kjøre) så nær kysten. Ulykken skjedde i et farvann der det grunner fort opp, og hvor strøm og vind skaper farlige bølger.

Ingen sjømerker varslet om farene ved Doom Bar, og båten var uten kartplotter. Den 5,4 meter lange båten var bygget på 70-tallet, og tilfredsstilte ikke dagens krav til flyteevne. Den sank med hekken først.

­–Man må være oppmerksom på at enkelte eldre båtmodeller ikke møter dagens sikkerhetskrav. Eiere med båter uten CE-merking oppfordres til å innhente vurderinger fra besiktigelsesmenn som kan gi dem råd når det gjelder bruk av båten, skriver MAIB videre i rapporten.