Færre omkommer fra fritidsbåt

Sju personer druknet i september. To av disse var fra båt.

Publisert Sist oppdatert

I den månedlige statistikken fra Redningsselskapet kommer det fram at sju personer druknet i september. Denne gangen er det kvinnene som dominerer drukningsststastikken, da fire var kvinner i alderen fra 40 til 75 år. Tre av kvinnene ble funnet livløse i elver ved Fredrikstad, Hvaler og Lena, mens den fjerde kvinnen, som var i 70-årene, omkom under bading i Lindesnes.

Redningsselskapet skriver i en pressemelding at to menn i 30- og 40-årene falt over bord og druknet fra fritidsbåt i henholdsvis Stavanger og Gulen, mens en mann i 30-årene døde etter å ha falt fra en kai i Rørvik.

Redningsselskapet skriver også at det er en økning i fall fra land og bading, færre omkommer fra fritidsbåt.

Drukning etter fall fra land er den vanligste ulykkestypen med 40 omkomne så langt i år, noe som tilsvarer en økning på 12 personer sammenlignet med samme periode i fjor.

11 personer har så langt i år omkommet i forbindelse med bading, noe som er tre flere enn i samme periode i fjor.

20 personer har druknet i forbindelse med bruk av fritidsbåt /kajakk/kano. Det er fire personer færre enn i samme periode i fjor.

I tillegg har tre personer druknet fra yrkesfartøy, to har omkommet i forbindelse med dykking og to personer har druknet etter å ha falt gjennom isen i løpet av årets ni første måneder.

Ifølge drukningsstatistikken har totalt 78 personer druknet så langt i år. Dette er sju flere enn på samme tidspunkt i fjor.

Foto: Redningsselskapet