DOBLING: Mange har druknet i vinter, og Redningsselskapet advarer mot farlig is i påsken.

Flere drukningsulykker fra båt

Ti personer har druknet i forbindelse med bruk av båt så langt i år. Det er en dobling i forhold til samme periode i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Pass på når du skal om bord i båten nå som det fortsatt er kaldt i vannet. – Som regel er det få drukningsulykker fra fritidsbåt vinterstid. Fire av årets ulykker ser ut til å ha skjedd etter fall mellom båt og brygge. Er man uheldig og faller ut i kaldt vann, er drukningsfaren dessverre stor, sier Tanja Krangnes, som er fagleder for drukningsforebygging i Redningsselskapet.

Seks av båtulykkene var relatert til bruk av fritidsbåt, mens fire personer druknet fra yrkesbåt.

– Vi har ikke registrert så mange drukningsulykker verken fra fritidsbåt eller yrkesbåt i første kvartal siden Redningsselskapet overtok drukningsstatistikken i 2017, sier Krangnes .

Totalt omkom 17 personer i drukningsulykker i første kvartal, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk.

Isforhold

16 av de 17 var menn. Den yngste var i 20-årene, mens den eldste var i begynnelsen av 80-årene.

Fire av drukningsulykkene i første kvartal har skjedd i Nordland, mens Troms og Finnmark og Agder har hatt tre ulykker. Det er registrert to drukninger i Viken og Vestland. Trøndelag, Rogaland og Oslo har alle hatt en drukningsulykke så langt i år.

– Nå på våren svekkes isen av sol og mildvær. Isforholdene kan variere gjennom dagen, og med få meters avstand. Bruk isvarslingen på varsom.no, og sjekk alltid isen selv, oppfordrer Krangnes.