Bølgen med livstilsbåter ruller videre

Under båtmessen i Düsseldorf i januar lanseres ytterligere ett båtmerke, nemlig Quarken fra Finland.

Publisert Sist oppdatert

De senere årene har det kommet en jevn strøm med nye båter basert på konseptet som Axopar banet veien for. Både Nimbus, Saxdor, Dromeas og Ryck fra Hanse er båtmerker som har slått seg på trenden med livsstilsorienterte båter med utenbordsmotorer.

Grunnfilosofien

Grunnfilosofien bak konseptet er å lage flere modeller basert på et knippe skrog der ulike moduler gjør at man effektivt både kan utvikle og produsere båter til flere segmenter. Bak Quarken finnes en rekke kjente navn fra båtbransjen, nemlig Jan-Åke Johansson, tidligere sjef for Yamaha Scandinavia AB, Osmo Roukala, som blant annet grunnla Finnmaster og Grandezza, samt Antero Sundberg, også ha med bakgrunn fra Finnmaster og Grandezza.

MED STYRHUS: Den første Quarken-modellen blir blant annet tilgjengelig i lukket versjon.
MED STYRHUS: Den første Quarken-modellen blir blant annet tilgjengelig i lukket versjon.

27-foter i tre modeller

Den første båten som lanseres er den 27-foter som kommer i tre modeller: Open, en T-top med et fast tak i glassfiber og en styrhusversjon. Ifølge produsenten skal Quarkens modellprogram utvides med båter på 33 og 40 fot med forskjellig dekkslayout. Samtlige modeller vil bli levert med Yamahas motorer.

Navnet til det nye varemerket Quarken har navnet sitt fra landområdet Kvarken i Österbotten i Finland, og også designet er godt forankret i nordiske tradisjoner med sin enkelhet og funksjonalitet.