OVERTAR RYDS:

Cormate kjøper Ryds

- Vi har stor tro på teknologien til Ryds, det gode navnet, og et godt samarbeid videre, sier Cormate-eier Egil Ranvig til Båtmagasinet. 

Publisert Sist oppdatert

- Ryds er et veldig bra navn, sier Ranvig. Vi finner også teknologien veldig interessant. 

Hemmelig kjøpesum

Ranvig kjøper konkursboet Ryds gjennom holdingselskapet Hydrodesign, men kjøpesummen er hemmelig. - Det vil bli en beskjeden start med 20 nøkkelpersoner med i starten, men i løpet av tre år vil  vi ekspandere. Vi har fått beskjed om at mange av dagens Rydsansatte ønsker å være med oss videre, sier Ranvig.

Ryds fortsetter som merkenavn

Ryds vil komme til å fortsette som merkenavn, men det blir to linjer, en for massemarkedet og en for proffsegmentet, sier Ranvig. Det vil også bli endringer i designet og vi vil komme til å se mer sofistiskert design på de nye båtene.

Spennende grønn teknologi

Produksjonslinjene til Ryds har utviklet en spennende grønn teknologi som gjør det mulig for to mann og produsere en ferdig båt på 50 minutter med et dobbelt infusionsystem og doble former. Dermed blir produksjonen supereffektiv. 

Løfter båtene kvalitetsmessig

Samarbeidet med Cormate betyr at vi løfter båtene kvalitetsmessig. Vi vil se mer sandwich og lettere skrog, men samtidig veldig robuste båter. Og vi vil komme til å se store forskjeller i skroget. - Vårt kjennetegn er god kvalitet, lette skrog, robuste båter og velutviklet design. Båter som er raske selv med mindre motorkraft. Det betyr høy energieffektivitet.

Ryds er en av Sveriges mest kjente båtmerker, og produserte på det meste 4000 båter i året.