Nimbus og Cormate

Nimbus og Cormate klarer ikke å dekke etterspørselen.

Daycruisere setter salgsrekord

Nimbus T8 har tatt Norge med storm i år. Heller ikke Cormate klarer å levere nok båter.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom sommeren har etterspørselen etter større og dyrere båter vokst. Daycruisere til over en million kroner går nå som varmt hvetebrød. Blant bestselgerne er nye Nimbus T8, som forhandler Aaby Marine har solgt 11 eksemplarer av i tillegg til en C8.

– Vi har solgt båter i 38 år og er nå ett salg unna salgsrekorden som vi satte i 2006. Per september har vi solgt 21 båter i år, mens vi i 2006 hadde solgt 22 på samme tid. Ordrereserven for 2021 er nå på 50 millioner kroner, sier daglig leder Jørgen Haga i Aaby Marine.

Kapasitet

Han forteller at de kunne ha solgt dobbelt så mange Nimbus T8 om de hadde fått nok båter fra den svenske produsenten. Aaby Marine forhandler også Windy, og har solgt et par eksemplarer av nye Windy Shamal signert den kjente superyachtdesigneren Espen Øino i tillegg til tre Windy Solano.

Også den norske produsenten Hydro Design AS melder om at de er utsolgt av alle Cormate-modellene etter å ha solgt 42 båter i år. –Vi ønsker ikke å virke nedlatende, men vi er utsolgt hvert år, og til neste år håper vi at vi får utvidet produksjonskapasiteten noe. Hittil i høst har salget vært veldig bra, sier COO Sale Sverre Haraldsen hos Hydro Design.

Mye tyder på at kapasitetsproblemer blir utfordringen for båtbransjen i nærmeste fremtid. Haraldsen har lest at 70 prosent av alle forhandlere i USA i år er utsolgt.