BENETEAU: En av høstens nyheter er Beneteau Flyer 9 Sundeck som skulle ha blitt lansert på Cannes Yachting Festival.

Høstens båtnyheter lanseres uten båtmesser

I dag skulle Båter i sjøen ha åpnet. Her er noen smakebiter av høstens båtnyheter.

Publisert Sist oppdatert

Grunnet korona ble Båter i sjøen som skulle blitt holdt på Aker Brygge avlyst. Hva slags nyheter som skulle ha kommet rakk ikke Norboat å få oversikt over, men vi har samlet noen av høydepunktene fra andre arrangerte og avlyste båtmesser i Europa.

En av de få båtmessene som er blitt arrangert er Helsinkis flytende båtmesse som tross koranatider fikk mer enn 10.000 besøkende.

Flipper 900 DC

Flipper 900 DC

Et av høydepunktene var trolig Flipper 900 DC. Dette er det nye flaggskipet til fen finske produsenten. Daycruiseren er på hele 9,05 meter, og har fem køyeplasser. Produsenten har her lovet en båt med muligheter og kjøreglede som skal tilfredsstille alle forventninger. Uteplassen skal være generøs, den skal være godt utrustet, og man skal kunne få behalig overnatting i båten, skriver produsenten i en pressemelding.

Lengde: 9,05 meter

Bredde: 3,10 meter

Dyptgående: 0,7 meter

Køyeplasser: 3+2

Motor: 1 x 350-2 x 300 hk

Mer info: flipperboats.fi

Silver Shark CCx

Silver Shark CCx

På den flytende båtmessen ble også Silver Shark CCx lansert. Dette er da den eneste båten fra den finske produsenten av aluminiumsbåter som har senterkonsoll. Produsenten skriver at dette er en båt med gode egenskaper på sjøen, og at skroget avgir lite støy. Silver har tradisjonelt hatt innerlinere i glassfiber, men her er det aluminium, bortsett fra konsollen, som gir beskyttelse både for fører og sidemann.

Lengde: 5,81 meter

Bredde: 2,24 meter

Dyptgående: -

Køyeplasser: -

Motor: 80-150 hk

Mer info: silverboats.fi

Saxdor 200

Saxdor 200

Denne sommeren kom Saxdor 200 på det norske markedet. Denne finske båten er en krysning av en båt med utenbordsmotor og vannscooter. Her ventes det også flere nyheter etter hvert, og neste blir Saxdor 320, der den finske produsenten er dristig nok til å annonsere som begynnelsen på en ny æra på sjøen.

Båtmagasinet har allerede testet båten, og konklusjonen var at dette er det bestet fra to verdener.

Lengde: 5,94 meter

Bredde: 2,29 meter

Motor: 100-150 hk

Mer info: saxdoryachts.com

UMS Tuna 805 Cabin

UMS Tuna 805 Cabin

UMS er det ikke så mange som kjenner til i Norge, men i Finland er disse aluminiumsbåtene ikke et ukjent syn. På den flytende båtmessen ble UMS Tuna 805 Cabin, og som det ligger i navnet er dette en båt med styrehus. Båten har god uteplass både foran og akter for styrehuset, med gode muligheter for å bevege seg uhindret mellom. Båten som ble premierevist hadde dobbelinstallasjon, men den kan også leveres med én utenbordsmotor.

Lengde: 8,65 meter

Bredde: 2,37 meter

Motor: 150-500 hk

Mer info: ums-boat.com

VBoats Voyager 800 Cabin

VBoats Voyager 800 Cabin

Denne båten ble også premierevist i Finland, og den har forhandler i Norge. Den helt nylanserte VBOATS Voyager 800 Cabin er bygget på suksessen VBOATS Voyager 700 Cabin, men som navnet tilsier er den en meter lengre. Den ekstra lengden er i helhet å finne på akterdekket.

Lengde: 8,00 meter

Bredde: 2,48 meter

Motor: Inntil 300 hk

Mer info: stokken.no

Axopar 22 Spyder

Axopar 22 Spyder

Cannes Yachting Festival ble også avlyst. Og der skulle finske Axopar 22 Spyder hatt sin premiere. Båten er egentlig 23 fot, og produsenten lover her en båt som skal være en sann glede å kjøre. Størrelsen til tross, kan denne leveres spekket med utstyr.

Lengde: 7,20 meter

Bredde: 2,23 meter

Motor: Inntil 115-175 hk

Mer info: herholdt.no

Beneteau Flyer 9 Sundeck

Beneteau Flyer 9 Sundeck

Denne nyheten skulle ha blitt vist på Cannes Yachting Festival. Her har den franske båtprodusenten tatt et nytt skritt for masseproduserte båter i denne størrelsen. Båten leveres nemlig med hengslet fribord på babord side. Her trenger man altså ikke å bruke badeplattformen, men legger ned fribordet og får god tilgang til sjøen, samtidig som plassen blir bedre. Under fordekket er det soveplass for to og et lite bad.

Lengde: 8,27 meter

Bredde: 2,97 meter

Motor: Inntil 500 hk

Mer info: beneteau.com

Invictus TT 460 Aschenez

Invictus TT 460 Aschenez

Søker vi Invictus på nett er det håndstøvsuger som dukker opp. Dette er båter som også kunne hatt sin plass på det norske markedet, tegnet av den italienske designeren Christian Grande. I Cannes skulle TT 460 Aschenez fått sin lansering, og her har de nok henvendt seg noe mer mot Middelhavet denne gangen. Båten har fått moderne design og runde former. Båten har fått hengslede fribord på begge sider, noe som gir ekstra stor dekksplass når den ligger stille.

Lengde: 14,27 meter

Bredde: 4,43 meter

Motor: Inntil 1300 hk

Mer info: invictusyacht.com

XO DSCVR

XO DSCVR

Dette er en ny modell-range som ble vist på den finske flytende båtmessen. Innenfor denne rangen ble XO 260 Cabin lansert tidligere i år, og XO DSCVR er nummer to på listen over nykommere av denne nye generasjonen fra den finske båtprodusenten. Designet er nytt, fra slik vi tidligere har kjent XO. Båten har også fått noe større volum, uten at dette ifølge produsenten skal ha gått utover sjøegenskapene. Tvert imot sies det at denne er laget for den ultimate kjøreopplevelse i de varierte værforholdene vi kan ha her i den nordre delen av verden. Båten har plass både foran og bak konsollen, som er mer av typen bowrider.

Lengde: 8,1 meter

Bredde: 2,55 meter

Motor: Inntil 200-400 hk

Mer info: xoboats.com

Bennington pongtongbåter

Bennington

Pontongbåtene har kommet til Norge.

– Dette er en ren nytelsesplattform. En mulighet for sosiale opplevelser i naturen med venner og familie. Vi ser fra USA at trenden går mot pontongbåter. Denne delen av båtmarkedet vokser aller hurtigst, sier Truls Tvete, som er daglig leder hos Bennington-eierselskapet Polaris.

Båtene fra Bennington finnes i fem ulike modellserier, med lengder fra 16 til 30 fot. Utstyrsnivå og motorkraft varierer, og man kan ha én eller to påhengsmotorer på hekken. Som en følge av at båtene har to eller tre skrog, er de veldig sidestabile i sjøen og oppleves trygge og sikre i drift. Likevel kan båtene komme opp i hastigheter på over 40 knop.

Tre modeller fra Bennington skulle ha blitt vist på Båter i Sjøen som ble avlyst.

Princess V55

Princess V55.

Et av høydepunktene som ble vist på Boot Düsseldorf i januar var Princess V55. Nå er båten i Norge, og hadde nok ikke blitt mindre synlig om den hadde blitt vist på Båter i sjøen.

Hoveddekket er spesialdesignet for de som liker å nyte båtlivet ute på dekk, men også den innvendige plassen er imponerende. Da Båtmagasinet var ombord i januar fikk vi følelsen av at båten ble større etter hvert som vi så oss rundt innvendig.

Lengde: 17,81 meter

Bredde: 4,65 meter

Motor: 2000 hk

Mer info: Princessyachts.no

Boston Whaler 325 Conquest

Boston Whaler 325 Conquest.

Den amerikanske produsenten beskriver denne som en båt med splittet personlighet, i positiv forstand. Båten som skulle ha blitt lansert på Cannes egner seg både til fiske og for som cabincruiser. Plassen ute er upåklagelig, og de færreste vil nok heller ikke klage når de kommer inn. Her er alt man skulle trenge for et lengre opphold, med egen stikkøyeplass akterover. Salongen ved baugen har godt med sitteplasser, og ellers er det her en godt utstyrt bysse, og et bad med alt man trenger.

Lengde: 9,83 meter

Bredde: 3,25 meter

Motor: 800 hk

Mer info: bostonwhaler.com

Ibiza 911 Explorer

Ibiza 911 Explorer.

Ibiza 811 Explorer kom på markedet i 2018. Etter en god mottakelse har produsenten utviklet ytterligere et familiemedlem som har fått den ekstra plassen både utvendig og innvendig som mange av konkurrentene mangler. Dette er en rendyrket norsk styrehusbåt som balanserer behovene til tallrike målgrupper på en førsteklasses måte.

Båten skulle ha blitt vist på Båter i sjøen. Båtmagasinet har testet nyheten.

Lengde: 9,11 meter

Bredde: 2,95 meter

Motor: 2x150 hk

Mer info: ibizaboats.no

Skilsø 35 Panorama

Skilsø 35 Panorama.

I Skilsø 35 Panorama viskes skillene ut mellom vestlandsbåten med bakvegg, den åpne solskinnsbåten, og den tradisjonelle norske familieturbåten. Denne båten er tilpasset mange behov langs en variert kyst. Prisen er svært konkurransedyktig, og kun noen detaljjusteringer sto på ønskelisten da Båtmagasinet testet nyheten.

Lengde: 10,60 meter

Bredde: 3,52 meter

Motor: 370-400 hk

Mer info: viknes.no

Seaside 23

Seaside 23.

Med Seaside 23 har den norsk produsenten jobbet for å perfeksjonere kombinasjonen av familiebåt og sportsbåt.

Båten beskrives av produsenten som en trygg og stabil båt med sosiale sittegrupper, kabin og toalett. I tillegg byr modellen på fartspotensiale opp til 50 knop, vannskistang, åpen badeplattform og skrog med step-teknologi.

Produsenten utvikler og bygger deres modeller i Drøbak.

Lengde: 7,20 meter

Bredde: 2,50 meter

Motor: 225-450 hk

Mer info: Seasideboat.no

Nimbus T8

Nimbus T8.

Båten rakk å bli vist på båtmesse i Sverige i februar, men så kom koronaen for fullt. Den skulle trolig ha fått sin Norgespremiere på Båter i Sjøen. Nimbus T8 er en dagsturbåt skreddersydd både for Norden og vår tids måte å bruke båten på. T8 byr på det beste fra både daycruiser- og walkaround-konseptet. Med en V8 utenbordsmotor og automatisk trim, er den dessuten en ren fornøyelse å kjøre.

Båtmagasinet har testet Nimbus T8.

Lengde: 8,15 meter

Bredde: 2,60 meter

Motor: 200-300 hk

Mer info: Nimbus.se