NORGE: Europas mest solgte elbåt, ifølge produsenten, får norsk forhandler

Europas mest populære elbåt har foiler

Se video av Europas mest populære elbåt i kappseilas med seilbåt på foiler.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge den svenske elbåtprodusenten Candela er modellen C-7 for tiden den mest solgte elektriske motorbåten i Europa, med 30 solgte båter på litt over et år.

LIKE FORT: Motorbåt og seilbåt svever over bølgene i nesten samme fart.

Candela har laget en video der man for første gang matcher en foilende motorbåt mot en foilende seilbåt. Candela C-7 motorbåt og den italienske Persico 69F, som begge foiler, viste seg å være tilnærmet like raske da de prøvde seg mot hverandre på Gardasjøen i Italia tidligere i denne uken.

Begge nådde hastigheter på rundt 30 knop i lett bris. Persico 69F seilbåt ble bygget for regattaseiling og kan etter sigende komme opp i cirka 35 knop selv i lett vind.

For Candela C-7 - en elektrisk motorbåt som allerede er i serieproduksjon - muliggjør foilene lang rekkevidde på ren batterikraft med hastigheter som tidligere bare var mulig i forbrenningsmotorbåter. Med en cruisehastighet på 22 knop og en topphastighet på 30 knop, kan den fly i 2,5 timer før 40kWh-batteriet går tomt. Dette er to til tre ganger lenger enn konvensjonelle, raske elektriske båter, ifølge Candela. Foilene gir også en roligere og jevnere gange.

Candela har tidligere fortalt Båtmagasinet at de vil ha på plass en norsk forhandler inneværende sommer. I Sverige koster Candela C-7 fra rundt 2,5 millioner kroner, har vi tidligere fått opplyst. Det ligger for tiden et par båter til salgs på Yachtworld til henholdsvis 2,7 og 2,8 millioner kroner.