SØK: Windy er mest søkt på Finn Båt i år

Windy i vinden

I år er det Windy som har fått flest søk på finn.no, fulgt av Princess og Askeladden.

Publisert Sist oppdatert

Interessen for båt har vært usedvanlig stor i år. Finn.no meldte om en dobling av båtsøk i månedene etter påske. Aller flest søk hittil i år har Windy fått, ifølge en statistikk Båtmagasinet har fått fra finn.no.

Her fremgår det at Windy har fått nesten en halv million søk på Finn Båt i år, mens Princess og Askeladden har fått noen færre. Statistikken vi ser at norske båter er populære på bruktbåtmarkedet. Blant de ti mest brukte søkeordene på Finn Båt er seks norske båtmerker, mens ett er motoren Yamaha og et annet det generiske søkeordet vannscooter.

­–Statistikken viser at folk søker etter merker som de kjenner. Derfor er det så viktig å bygge merkevare, sier Flemming Olsen, som nylig har meldt overgang fra VG Nett til Båtmagasinet for å hjelpe båtbransjen med digital merkevarebygging.

Når det gjelder båtmotorer troner Yamaha øverst, fulgt av Mercury, Volvo Penta, Yanmar og Suzuki. Deretter følger Evinrude hvor produksjonen opphørte i sommer.

Dette er de 20 meste brukte søkeordene på Finn Båt i år:

Windy, Princess, Askeladden, Nimbus, Yamarin, Viknes, Nordkapp, Yamaha, Vannscooter, Ibiza, Viksund, Buster, Uttern, Rib, Draco, Hydrolift, Bavaria, Pioner, Skibsplast, Fairline, Båt.