Her er produksjonsanlegget til BRIG i Kharkiv før anlegget ble bombet
Her er produksjonsanlegget til BRIG i Kharkiv før anlegget ble bombet

Utbombet RIB-produsent ber om hjelp

BRIG-fabrikken ved Kharkiv er skutt i stykker av russisk av artilleri, og nå ber produsenten om støtte.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge International Boating Industry ble BRIG-fabrikken nær Kharkiv i Ukraina, rammet av russisk artilleri i forrige uke. Anlegget var blitt evakuert uker før, og ingen ble rapportert skadet. Ansatte som ikke kjemper har flyktet fra byen. BRIG har betalt lønninger, men er nå tomme for penger, og ber nå i en appell om hjelp fra distributører og leverandører.

BRIG er en verdensledende produsent av RIB-er, med hovedkontor i Kharkiv, Ukraina. Båtene har lenge vært populære i Norge, og selges av flere forhandlere langs kysten.

–Kjære verftsledere, materialleverandører, BRIG-distributører og bransjekolleger. Vi beklager å informere om at det ukrainske båtverftet BRIG har blitt bombet den siste uken. Som du kanskje vet, ligger BRIG-anlegget i nærheten av Kharkiv, svært nær den russiske grensen. Heldigvis var det ingen folk på jobb, men de materielle skadene er store, skriver ledelsen i appellen

BRIG har opprettet en stiftelse for å hjelpe flyktninger og ansatte.
BRIG har opprettet en stiftelse for å hjelpe flyktninger og ansatte.

BRIG har opprettet BRIG FAMILY-stiftelsen for å hjelpe flyktninger, og nå også ansatte som ikke lenger får lønn. De ber om støtte for å hjelpe deres ansatte til å overleve krigen og hjelpe verftet til å starte opp så raskt som mulig igjen så snart krigen er over.

Her er lenke til støttesiden til BRIG FAMILY-STIFTELSEN