Tønsberg Boatshow

Brig med splintskade på Tønsberg Boatshow
Brig med splintskade

Bomber stoppet ikke Brig

I fjor ble Brig-fabrikken i Kharkiv i Ukraina bombet, men nå er produksjonen i gang igjen på tross av kuler og granater.

Blant store utstillere på Tønsberg Boatshow sist helg, var Hankø Marina som importører de ukrainske Brig RIBene. På standen ble vi minnet om krigen som pågår ikke så langt unna. Fra Oslo til Kharkiv er det 280 mil, og google anslår kjøreturen til 33 timer.

Produksjonslokalene til Brig ble bombet for et år siden. Nå er produksjonen kommet i gang igjen, men en av båtene som ble stilt ut hadde skader etter splint fra klasebombe (som forøvrig er forbudt å bruke i henhold til klasevåpenkonvensjonen). Når Brig nå er i gang igjen med å bygge båter, er dette delvis takket være forhandlerne rundt om i verden som har bidratt med pengestøtte til fabrikken i Kharkiv, som ble bombet for et år siden.

Eier og daglig leder i Hankø Marina, Atle M. Staff, forteller at produksjonen er i gang, men foreløpig på et lavere nivå enn før Russlands angrepskrig. Staff er blant RIB-pionerene i Norge, og med utgangspunkt i Hankø Marina har han bygget opp en lojal kundegruppe i det han kaller «the Brig family» her i landet.

I tillegg til Brig forhandler Hankø Marina også Northstar, og Staff har bygget opp en helhetlig service for sine kunder med opplag, service og arrangementer.