80 fritidsbåter ødelagt i brann

Opptak på sosiale medier viser en stor brann på opplagsplass, der 80 båter skal ha blitt ødelagt. Se video.

Publisert Sist oppdatert

En gigantisk brann brøt ut på opplagsplassen i den spanske byen Marbella i Spania. Lokale kilder påstår at opptil 80 båter kan ha gått tapt. Det var rundt 100 fartøyer mellom 20-40 fot i lagringsanlegget ved La Bajadilla fiskehavn da brannen brøt ut rundt klokken 19 lokal tid onsdag (11. januar 2023).

Opptak som sirkulerer på sosiale medier viser røyk og flammer som stiger opp fra en struktur over marinaen. Det er sannsynlig at mange av fartøyene tilhører britiske båteiere, og mange skal ha sendt bekymringsmeldinger på private WhatsApp-grupper over natten.

Vinteropplag

Marina Marbella, som ble grunnlagt av to svenske seilere, opererer også i andre land som Storbritannia og Marokko. Firmaet tilbyr en rekke yachtvedlikeholdstjenester, inkludert tørrdokking, rengjøring og vinterbehandling. Årsaken til brannen, som ble brakt under kontroll rundt klokken 21.00 lokal tid, er ennå ikke kjent, selv om lokale rapporter har sitert brannmenn som tror den startet i et ubetjent lagerverksted. Undersøkelser pågår.