Testguiden

Båtmagasinet har testet over 50 båter som egner seg for fiske. Boston Whaler 420 Outrage er den dyreste.

Tester av 50 båter for hobbyfiske

I Båtmagasinets nye Testguide finner du tester av 50 båter som egner seg for hobbyfiske på sjøen.

Publisert Sist oppdatert

Er du på jakt etter en båt som du kan fiske fra? Da vil du ha glede av Båtmagasinets nye Testguide. Her finner du tusen tester som Båtmagasinet og Båtliv har utført siden 2010, og vi har her samlet 50 tester av båter som egner seg for fiske under taggen hobbyfiske.

Testene er gjennomført av redaksjonene i Båtmagasinet og Båtliv fra 2010 til i dag. Prisene som er angitt gjelder på testtidspunktet.

Husk å tenke nye gjennom hva du skal bruke båten til, og hvor mye penger du har til å kjøpe og drifte båten med, før du slår til med båtkjøpet. I vår artikkelsamling om båter for hobbyfiske finner du båter i prisklassen fra under 100 000 kroner til over fem millioner kroner.

De fleste er såkalte styrhusbåter med utenbordsmotor i størrelsen 20 til 30 fot. Her finnes det en rekke norske, franske og finske båtmerker på markedet for hobbyfiskebåter, som Askeladden, Viknes, Targa, Jeanneau Merry Fisher, Beneteau Barracuda, Quicksilver, Hobby, Øien og Sting, for å nevne noen av de mest kjente.

De aller fleste av hobbyfiskebåtene vi har testet er i CE-kategori C, som vil si at de er bygget for bruk i kystnære farvann i vind opptil liten kuling og to meter høye bølger. Her ligger de rimeligere styrhusbåtene med utenbordsmotor, som Jeanneau Merry Fisher, Beneteau Barracuda, Quicksilver, Hobby, Øien og Sting.

Vi har også testet noen robåter og vannscooter som egner seg for fiske, men neppe utaskjærs, og ikke med mange mennesker om bord.

I CE-klasse B finner vi større og dyrere båter som Targa, Viknes, Boston Whaler og den største fra Askeladden. Targa og Boston Whaler er tunge og solide båter som du kan drive hobbyfiske på havet med, men Boston Whaler 420 Outrage koster da også over fem milloner kroner.

Se hele artikkelsamlingen med 51 båter som egner seg for hobbyfiske her.