BOOT: 1/5 av de besøkende kom fra land utenfor Tyskland, og totalt var det i 2020 en kvart million besølende.
BOOT: 1/5 av de besøkende kom fra land utenfor Tyskland, og totalt var det i 2020 en kvart million besølende.

250 000 besøkende i fjor: – Alt går etter planen med båtmesse i januar

I fjor hadde verdens største båtmesse Boot Düsseldorf som holdes innendørs mer enn en kvart million besøkende. – Alt går etter planen med båtmesse i desember, opplyser arrangøren.

Publisert Sist oppdatert

Sjøen for alle etter påske i år var blant de første båtmessene som ble avlyst. Videre har de aller fleste båtmesser blitt avlyst, med noen ytterst få unntak, blant annet i Finland og i Sverige. Sist ute med kanselleringer kan det nevnes Cannes Yachting Festival og Båter i Sjøen på Aker Brygge, som begge skulle ha vært i september. Videre har også Paris Boat Show (Nautic Paris) som skulle blitt holdt i desember meldt pass. Det samme med METS i Amsterdam, verdens største messe for båtutstyr for bransjen, blitt kansellert. Aller sist ute med kansellering er Toronto Boat Show.

I Tyskland arrangeres det nå likevel messer. Sist uke ble Interboot arrangert i Friedrichshafen. Ifølge arrangørene var det en vellykket messe med 200 utstillere og 29 300 besøkende. Arrangørene melder om utmerket salg i løpet av utstillingen.

Også for Boot Düsseldorf går alt etter planen, og båtmessen skal arrangeres fra 23. til 31. januar. Dette er verdens største båtmesse som normalt har 1650 utstillere fra 60 land, fordelt i 17 utstillingshaller. Tidligere år har antall besøkende ligget på rundt en kvart million. I en pressemelding skriver arrangøren at de holder kursen mot en åpen messe i januar 2021, om knappe fire måneder.

– Alt går etter planen. Boot vil arrangeres fra 23. til 31. januar, skriver arrangøren i pressemeldingen. De skriver videre at Caravan Salon 2020 viste seg å bli en suksess, med fantastiske resultater for utstillerne.

– Som verdens største utstiller er vi klar over ansvaret for industrien. Vi er sikre på at dette skal gå bra om vi samarbeider. Caravan Salon 2020 som nylig ble arrangert, har banet vei for at dette lar seg gjøre, med å følge god hygiene og smittevernforskriftene. Dette viser at messer fortsatt er et viktig markedsføringsverktøy, både for campingindustrien og vannsport, selv med dagens situasjon. Resultatene til Caravan Salon 2020 var imponerende, selv med de nye reglene, sier administrerende direktør Wolfram Diener i Messe Düsseldorf.