AVLYST: Sjøen for alle. 2019.

Sjøen for alle avlyst

Av frykt for koronasmitte er årets Sjøen for alle avlyst.

Publisert Sist oppdatert

Det er Norges Varemesse som avlyser Sjøen for Alle. I fjor hadde båtmessen mer enn 28.000 besøkende. Arrangøren skriver i en pressemelding at tiltaket iverksettes i samråd med kommuneoverlege Hedi Anne Birkeland, som i dag har fattet vedtak om at alle arrangementer i denne perioden avlyses.

– Vi ønsker å sette hensynet til folk i første rekke. Våre arrangementer på Lillestrøm samler årlig 500.000 deltagere på messer og konferanser. Ingen skal bli syke i forbindelse med våre arrangementer og folk skal være trygge når de er hos oss, sier Hagen i pressemeldingen. De skriver videre at ansatte ble informert om vedtaket i dag, umiddelbart etter at vedtaket ble fattet. De ansatte ble også orientert om at vedtaket vil innebære at det sendes ut permitteringsvarsel til alle ansatte. Det arbeides nå for å kartlegge hvem og hvor mange dette vil gjelde.

Billetter

Norges Varemesse avlyser alle arrangementer ut april 2020. Alle som har kjøpt billetter til arrangementer som gjennomføres i perioden vil få dette refundert automatisk, melder Norges Varemesse i pressemeldingen.

– Vi er opptatt av å ivareta de ansatte på en best mulig måte i denne perioden. Dette er åpenbart en krevende situasjon for de det gjelder og informasjonsbehovet vil være stort. Vi skal stille opp for våre ansatte i denne perioden, sier Hagen. Vedtaket vil også ha konsekvenser for utstillere, leverandører og innleid personal. Disse orienteres nå fortløpende.

Siden 6. mars har det på arrangørens nettside stått at de er i løpende dialog med Folkehelseinstituttet og følger løpende myndighetenes oppdateringer og anbefalinger angående koronaviruset Covid-19, men at all aktivitet foreløpig gikk som normalt og at arrangement skulle avholdes som normalt.