Båten Min

Bygde plattgatter-yacht inspirert av Furuholmen

Hva gjør du om drømmebåten ikke finnes i noen brosjyre? Jo, du bygger den. Jan Christophersen gjorde akkurat det, selv om det tok veldig lang tid. Men når en selvbygger skal skape hver miste detalj på en 56 fots yacht i sitt eget båtverksted, ja da tar det tid...Se bildespesial!

Publisert Sist oppdatert

– Ikke spør hva det har kostet eller hvor mange timer som ligger bak. Det er ikke viktig. Resultatet ble bra det, om jeg skal si det selv. Det må være poenget, sier båtbyggeren fra Husvik i Tønsberg.

Jan Christophersen (75) har hatt båtdilla helt siden guttedagene, og når interessen for båt utviklet seg til trangen om å bygge noe selv, tok det litt av, kan vi si forsiktig. Yachten med det kryptiske navnet T1 duver ved den flotte brygga hjemme på eiendommen på Husvik. Hun er imidlertid ikke den eneste han har bygget. På tunet ligger også en fire fot bred 30-foter som i konstruksjon er en krysning mellom motor- og seilbåt. Ideen var å ta det beste ut av to verdener, sier han, men riggen er aldri satt på og prosjektet som sådan ser ut til å ligge i dvale.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER