Praktisk: Landstrømkabelen

VINTERNATT: Pålitelig landstrømforsyning er viktig når du skal holde båten med strøm.
VINTERNATT: Pålitelig landstrømforsyning er viktig når du skal holde båten med strøm.

Stabil varme og strøm med riktig skjøteledning

At landstrømforsyningen er pålitelig, er ekstra viktig om vinteren. Enten du ligger i opplag på sjøen eller bruker båten hele året, bør du sjekke at kabelen er i orden og at du ikke risikerer at sikringen går.

Publisert Sist oppdatert

Vi som ligger ute hele året med litt varme på om bord, er alltid bekymret når minusgradene melder seg. Har båten strøm? Et strømbrudd fra leverandøren til søylen på brygga kan ingen gardere seg mot. Men visse grep for å sikre at forsyningen fra søylen til båten er i orden, kan alle gjøre. Her er sjekklisten.

Strøm på brygga

Hvordan står det til med landstrømanlegget i havna? De fleste nyere bryggeanlegg har 16A kurser, men det finnes fortsatt mange anlegg med 10A kurser. Derfor bør du sjekke hvor stort forbruk du har om bord når båten ligger på landstrøm og summere forbruket. En typisk situasjon er at man har en eller flere frostvakter, en avfukter og kanskje en vifteovn som slår inn av og til. Det maksimale strømforbruket om bord bør derfor være tilpasset kapasiteten på kursen på land for å unngå at du belaster den for mye.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS