Jakten på «havets tiger»

HARPE: Med en enkel, rimelig harpe fikk vi raskt fisk – mer enn vi trengte.
HARPE: Med en enkel, rimelig harpe fikk vi raskt fisk – mer enn vi trengte.

Tilbereding av makrellen

Det er knapt noe som smaker mer av Sørlandet og sommer enn stekt makrell. En halvtime tok det oss å fylle en pøs med «Sørlandets nasjonalfisk» - som vi varmrøkte.

Publisert

Makrellen er en fisk med ikonstatus. Den er myteomspunnet, foraktet og elsket. Og den har hatt så stor kulturhistorisk betydning for Sørlandet at det i 2011 ble utgitt en fabelaktig bok som kort og godt heter «Makrell». Boken er et oppkomme av interessant og underholdende kunnskap om fisken som også er blitt omtalt som «skomaker-laks». Scomber scombrus, som er det latinske navnet på den atlantiske makrellen, er en fascinerende fisk som hører sommeren til langs kysten, og som smaker fabelaktig stekt i smør med nypoteter, agurksalat og rømme – og rabarbrasuppe til dessert.

Nå er tiden

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER