Slik sender du båten din med linjeskip:

LASTING: Eksempel på fritidsbåt som lastes på linjeskipet Karmøy fra posisjon i sjøen.
LASTING: Eksempel på fritidsbåt som lastes på linjeskipet Karmøy fra posisjon i sjøen.

Båt på båt langs norskekysten

I farvannet der du bor skal «alle» ha båtferie i år. Det kan bli trangt om plassen. Ta din egen båtferie i en annen landsdel. Gjør deg klar til helt nye opplevelser. Sett båten din på et linjeskip og kom trygt over Hustadvika og Jærens Rev. Ikke så dyrt som du tror er det heller. Her er tipsene for båt på båt langs norskekysten.

Publisert

Tanken har sikkert streifet deg flere ganger, å planlegge en båtferie til andre og ukjente farvann lengre nord eller sør i landet. Men du konkluderer hver gang med at en langtur fra en landsdel til en annen byr på ekstra store utfordringer og vil kreve svært grundig planlegging. En skikkelig langtur er kostbart med tanke på drivstoff. Dessuten krever overfarten et tålmodig mannskap. Det går mange timer, kanskje natt og dag, på slike «endeløse» transportetapper. Men likevel er den aller største barrieren å komme seg trygt over tøffe havstrekninger som Jærens Rev, Stadt, Hustadvika, Folla og Vestfjorden.

Send båten i forveien

Tenker du alternativt, er en slik familieekspedisjon likevel ikke umulig å gjennomføre. Du kan sende båten din i forveien som dekkslast på et av de mange linjeskipene som går kontinuerlig opp og ned langs norskekysten. Med en slik løsning kan til og med alle med litt mindre båter våge seg ut på opplevelser i nytt og spennende farvann. Tilbudet er mye brukt allerede, først og fremst i forbindelse med kjøp og salg av båter, og ikke minst blant kystfiskere som på denne måten forflytter seg trygt og effektivt mellom fangstfeltene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS