HVA DEKKER BÅTFORSIKRINGEN DIN?

DYRT:
Drev- eller motorhavari
kan fort bli
svært kostbart.
Visse forsikringer
dekker havari inntil
femten år.
DYRT: Drev- eller motorhavari kan fort bli svært kostbart. Visse forsikringer dekker havari inntil femten år.

Slik unngår du økonomisk ruin om motor og drev kollapser

Spør du båteiere om hva de er mest engstelig for ved å eie en båt, står motorhavari og ødelagt drev høyt oppe på listen. Først og fremst for pengenes skyld. Vet du om forsikringsselskapet ditt dekker slike skader? Ikke alle gjør det. I hvert fall ikke uten videre. Vi har sjekket.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke lett å lage en tabell med oversikt over hva som inngår i båtforsikringen. Ikke bare er det store variabler selskapene imellom, minst like viktig er ditt kundeforhold. Er du totalkunde, kan du få bedre betingelser enn om du tegner en enkelt forsikring.

Båtforsikringen forbinder vi først og fremst med uvær, grunnstøting, brann og tyveri, alle skader som normalt dekkes av en kasko eller delkaskoforsikring. Du tenker kanskje ikke på å undersøke om båtforsikringen også gjelder generelle motor- eller drevhavari?

Har du en ny eller nesten ny båt, omfatter slike installasjoner forhandlerens garantiansvar de første fem årene, men det er gjerne i de påfølgende år, når slitasje og tidens tann gjør seg gjeldende, at ting kan skje inne i drev og motor. Har du bil, kan du som kjent tegne en tilleggsforsikring for motor- og girhavari frem til 200 000 kilometer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS