Silver Tiger DCz

Moderne og godt gjennomtenkt

Silver Tiger DCz er en ny finsk storsatsning på flere mdeller vasert på det svenske Petestep-skroget. Daycruiseren er en fornøyelse å kjøre og fremstår som svært velbygd. Uteplassen oppleves som litt trangere enn på de andre båtene. Petestep-skroget ser heller ikke ut til å ha noen åpenbare fordeler med hensyn til fart og støy, men ser ut til å ha noe lavere gorbruk

Publisert Sist oppdatert

Vi har tidligere testet båter med Petestep-skrog og presentert tankegangen bak ganske inngående. Tanken med Petestep-teknologien at deres bunndesign med deflektorer fremfor steglister skal gi skrog som går mykere og roligere i sjøen, med et lavere drivstofforbruk og mindre skrogstøy enn tradisjonelle planende skrog med langsgående steglister. På grunn av trykket av vannstrømmen fra deflektorene skal man oppnå en mer dempet gange, som gir en bedre opplevelse om bord. I forhold til en tidligere test vi har utført av Tiger DCz, var motormonteringen mer optimal på båten i denne testen. Det ga seg blant annet utslag i en vesentlig mer moderat planingsterskel, men som forbruksmålingene viser, er terskelen fortsatt markant i forhold til de andre båtene. Gjennomgående har båten noe lavere bensinforbruk enn de andre båtene, men hverken fart eller støy er vesentlig lavere.

Tiger DCz har fullt akseptable sjøegenskaper, og den har bedre motsjøegenskaper enn de andre båtene i testen der den går merkbart mykere. Båten er følsom for sidevind og krever en del trim. Den er dessuten relativt våt i sidesjø (sprut over dekk), og den er vesentlig mer sensitiv for motortrim enn de andre båtene. Fartsforskjellen fra ingen til fullt uttrimmet motorrigg er vesentlig. Dette indikerer også at båtene vil være sensitive for vektforflyttinger om bord. Toppfarten på 39,9 knop er den laveste i testen, mot AMT 210 DC som havnet på 41,1 knop med tilsvarende motor. Båten mister også grepet i vannet (ventilerer) tidligere i svingkurven enn de med konvensjonelt skrog.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER