Båtjuss:

VERNETING: Båten kjøpt i Sverige viste seg å ha en rekke skjulte feil. Kan man da anlegge sak i Norge når båten er kjøpt i et annet land? (Illustrasjonsfoto: Lars H. Lindén).

Kjøpt i Sverige – rettsak i Norge?

Publisert Sist oppdatert

SPØRSMÅL: Vi kjøpte en båt i Sverige i fjor. Selgeren var en nordmann som hadde brukt båten på sitt landsted der. Båten, en 31 fot daycruiser fra 2003, var annonsert på Finn.no i svært god stand. Det ble opplyst at den hadde gjennomgått regelmessige servicer og at selger ikke kjente til noen problemer verken med motorer eller andre forhold ved båten. Da vi besiktiget båten, fremsto den også i svært god stand.

Etter at vi hadde besiktiget båten ga vi et tilbud til selger som han godtok. Vi hadde allerede diskutert litt om pris på e-post, slik at vi på forhånd visste omtrent hvor landet lå. Verken vi eller selger hadde derimot noen ferdig kontrakt klar. For å bekrefte at vi hadde en bindende avtale sendte selger derfor en tekstmelding til oss med den avtalte prisen, som vi deretter bekreftet med OK. Vi ble enige om å komme tilbake for å hente båten et par uker senere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER