Nordkapp Noblesse 660

Sporty og kjapp

Nordkapp Noblesse 660 er den "minste" av de fire testbåtene. Den er forholdsvis lav og lett og oppleves derfor som den mest sporty båten. Det gjør også at adkomsten til lugaren er trang og den er mer livlig i shøen denn de tre andre båtene.

Publisert Sist oppdatert

Nordkapp er blant Norges mest suksessfulle produsenter av dagsturbåter. Båtene produseres i Polen, men de er skreddersydd for norske forhold. Noblesse 660 ble lansert i fjor og tok over plassen etter Noblesse 650. Lille Noblesse 660 har en meget bra layout på uteplassen, som kombinerer sosiale funksjoner med gode funksjonelle løsninger. Lukedesignet med hengsler på sidene gir bra adkomst. Gjennomgående er båten moderne og forholder seg til brukeren på en intelligent måte – med nøkternhet og finesse.

Å lage en vellykket dagsturbåt rundt 6,5 meter er en krevende øvelse dersom man skal balansere forholdet mellom en sosial uteplass og en fungerende overnattingsløsning. Uteplassen har en svært velfungerende løsning, med komfortabel U-salong med robust bord og en interiørlayout som er like fleksibel som den er enkel. En smart oppvippbar pute i den fremre enden på babord benk gir en fin sjeselongløsning. I tillegg har U-salongen to ifyllingsputer som gjør det enkelt å konvertere sittegruppen til en stor og behagelig solseng. De aktre sideputene i sofaen er splittet slik at man vipper dem opp med et håndgrep når man trenger stepflater for å stige om bord eller i land. Den meget komfortable passasjerstolen på babord side har oppvippbar lårpute i likhet med førerstolen. Det gir maksimal komfort både for fører og passasjer. Forenom passasjerplassen er det en liten modul med vask, trykkvann og en avsettingsplate med koppholdere som enkelt vippes opp. Båten har imponerende voluminøs og lett tilgjengelig stuveplass, ikke minst i benkene i U-sofaen. På innsiden av ryggputene er det praktiske rom for oppbevaring av fast festede fendere. Båten oppleves som et vel gjennomtenkt produkt der de som står bak har en dyp innsikt i hvordan denne typen båt brukes. Til tross for båtens begrensede størrelse, er det god plass over alt. Førerplassen er ergonomisk og meget velfungerende. Trinnene opp til fordekket er brede og trygge.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER