Test: HR 442sc og Ryds 448 Sport

HR 442sc
PRAKTISK: Det er lett å bevege seg gjennom båten fra for til akter, og bra med sitteplasser.
BRA FART: Evinrudes 40-hester ga en toppfart på 27,2 knop med to personer ombord.
STUVEPLASS: Til tross for størrelsen har HR 442sc rikelig med plass i benkene
LENSING: Båter i denne størrelsen har sjelden selvlensende dørk, men såkalt regnlens som innebærer at vannet renner ut når båten ikke er belastet med folk eller bagasje
PÅKOSTET HR 442: Solide rekker i rustfritt som sitter godt forankret. Puter er standard.
BRA DESIGN: En bred konsoll der to personer får plass bak vindskjermen i HR. På konsollen er det plass til instrumenter, og en dedikert plass for en 7’’ kartplotter.

Mest elegant - HR 442sc

En av mange løsninger som imponerer på HR 442sc, er den integrerte og brede førerkonsollen som er en del av dekket. Denne løsningen er langt mer stabil og kompakt enn enklere varianter, som festes med skruer i skrogside og dørk.

Publisert Sist oppdatert

To svenske båtprodusenter presenterte hver sin ungdomsbåt i samme størrelse på vårens båtmesser. Priskrigen var et faktum. Når alt hadde roet seg ned, havnet prisen på under 130.000 kroner for en kjøreklar båt med 4-hester på akterspeilet. Prisnivået gjør begge til utmerkede båter for den som vil komme seg på sjøen til en akseptabel pris. De to modellene er HR 442sc og Ryds 448 Sport, to V-bunnsbåter i glassfiber med anbefalt motoreffekt fra 40 til 50 hk. Båtene oppfører seg best med to personer om bord, men begge har sitteplasser til fire.

Man skulle kanskje tro at disse ”lavprisbåtene” har enkle innredninger, er sparsomt utstyrt og har en byggekvalitet som ligger langt fra de større og mer elegante konsollbåtene på markedet. Det er imidlertid helt feil. Både HR 442sc og Ryds 448 Sport holder like høy kvalitet som produsentenes større modeller, og byr på mye av den samme av komforten. Begge har bra standardutrustning. Kalesje og vannskikrok er tilgjengelig ekstrautstyr. Førerkonsollene er imponerende, med god plass til instrumenter og kartplotter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER