TEST: Brukt Skarpnes 9100

Bruktbåttest: Skarpnes 9100
LUGAR: En liten leider fører ned til salongen under dekk. Her ser vi en av inngangene til stikklugaren.
TOALETTROM: Toalettrommet er ganske romslig og fungerer fint. Det er elektrisk toalett med kvern. Det er også elektrisk tømming av septik.
GREI FØRERPLASS: Det er behagelig, dobbelt førersete. Førermiljøet er greit og oversiktlig, sikten god i alle retninger. All elektronikk fungerer fint, men det trengs litt opprydding i ledninger for strømtilførsel.
TRADISJONELL LØSNING: Løsningene er typiske for denne båttypen; dobbel rormannsstol og stor U-salong aktenfor. Bord kan legges ned og gjøres om til solseng. På barbord side er det en enkel bysse. Under benken på barbord side er det kjøleboks
AKTER: Det er utgang til badeplatform via port. Ankeret bør festes annerledes. Nå ”streker” det litt i sakte fart.

Nesten "ny" og prisgunstig

Vår Skarpnes 9100 er en nesten «ny» bruktbåt, bygget i 2011. Men konseptet hadde sin storhetstid siste del av 1900-tallet.

Skarpnes 9100 er en solskinnsbåt, en båt som gjør seg best toppløs. Som fortjener sol og sommer, en høy himmel med elegante terner. Derfor er det urettferdig å teste båten i verste vestlandsvær, på en årstid da ternene for lengst har dratt sørover.

På 80- og 90-tallet var det flere båtprodusenter mellom Mandal og Arendal som satset på denne type båt; komfortable turbåter på rundt 29 fot, med mye uteplass, med overnattingsplass for en liten familie. Båter for dagsturer, helgeturer eller en liten ferie i fint vær. Typisk er vindskjerm og targabøyle, stor sosial uteplass og solseng akter, en liten salong/lugar under dekk fremme, stikklugar og enkel bysse. Planende båter med en marsjfart på 22-23 knop og toppfart rundt 30 knop.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER