Jeanneau Merry Fisher 795

LITT HARD: Merry Fisher 795 går merkbart hardere i sjøen enn Finnmasteren.
LASTEROM: Via en stor luke i akterdekket får man adkomst til bensintank og stuverom i Merry Fisher.
U-SOFA: Merry Fisher 795 kan leveres med komplett sittegruppe på akterdekket, et bra suppelment om man skal bruke båten til ferieturer.
UTVENDIG: Merry Fisher 795 er tilgjengelig med utvendig styreposisjon, noe vi mener er obligatorisk på denne typen båter fordi det gjør bruken mye enklere.
BEST: Byssa i Merry Fisher er den mest komplette og brukervennlige.
ADSKILT: Lugaren i Jeanneau er adskilt fra salongen med et skott, og byr på testens beste overnattingsmulighet.
ROMSLIG: Merry Fisher 795 har et velfungerende toalettrom med sjøvannstoalett og servant.
KOMFORT: Førerplassen er bedre i Merry Fisher 795 enn den enklere utgaven i Pilot 7 Weekend.

Et hederlig kompromiss

For rundt 700.000 kroner tilbyr Jeanneau en komplett, lukket turbåt. Senker du kravene, kan du få den langt billigere. Sammenlignet med Finnmaster har Merry Fisher 795 større salong, toalett og bysse. Lugaren er romsligere og akterdekket er mer sosialt. Men, den har også sine lyter.

Publisert Sist oppdatert

En viktig årsak til båttypens popularitet er at man får mye båt for pengene, om man sammenligner med tradisjonelle lukkede båter fra nordiske produsenter, som gjerne har innenbordsmotor. For en langt lavere pris får man en polsk eller finsk bakveggbåt med grei komfort og funksjonelle løsninger. Det er et faktum at de store franske aktørene med produksjon i Polen dominerer dette segmentet. De nordiske alternativene er få. Hansvik gjorde et hederlig forsøk på en norsk variant, men gikk konkurs før den fikk dreggfeste i markedet. Og Viknes, som utvilsomt kunne laget et spennende alternativ i denne klassen, har foreløpig sovet i timen.

I denne testen har vi kjørt to gode alternativer, nemlig volumselgeren til Jeanneau og Finnmaster Pilot 7 Weekend. Jeanneau 795 Merry Fisher har vært på markedet et års tid, og er arvtakeren til den utgåtte modellen Merry Fisher 755. De to båtene i denne testen er ikke direkte sammenlignbare med tanke på størrelse. Det er bare 20 centimeter som skille dem i lengden, men Jeanneauen er bredere og har et større innvendig volum. Likevel er båtene verdt å vurdere opp mot hverandre fordi konseptene i praksis er helt sammenlignbare, med nær identisk dekkslayout. Men Jeanneauen tilbyr mer innvendig volum og mer bokomfort, mens Finnmaster er noe mer kompakt, gir mer kvalitetsfølelse og bedre sjøgenskaper.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER