TEST: Jeanneau Merry Fisher 795 og Finnmaster Pilot 7 Weekend

LASTEROM: Via en stor luke i akterdekket får man adkomst til bensintank og stuverom i Merry Fisher.
GOD ADKOMST: Via tre luker i dekket har man god adkomst til stuverom og tekniske installasjoner i Pilot 7 Weekend.
BEST: Byssa i Merry Fisher er den mest komplette og brukervennlige.
NØKTERN: Byssa i Finnmaster er litt mer spartansk enn i Jeanneau, men her er rikelig med stuveplass i benken.
ROMSLIG: Merry Fisher 795 har et velfungerende toalettrom med sjøvannstoalett og servant.
LIKEVERDIG: Finnmasterens utvendige førerposisjon er identisk med franskmannens.

Fransk komfort og finsk finesse

Prisgunstige styrhusbåter med utenbordsmotorer har vært en stabil volumselger i Norge gjennom mange år. Vi har testet to sterke modeller i dette segmentet som er sterke på hvert sitt felt. Franskmannen er turbåten, finnen den robuste for helårsbruk.

Publisert Sist oppdatert

En viktig årsak til båttypens popularitet er at man får mye båt for pengene, om man sammenligner med tradisjonelle lukkede båter fra nordiske produsenter, som gjerne har innenbordsmotor. For en langt lavere pris får man en polsk eller finsk bakveggbåt med grei komfort og funksjonelle løsninger. Det er et faktum at de store franske aktørene med produksjon i Polen dominerer dette segmentet. De nordiske alternativene er få. Hansvik gjorde et hederlig forsøk på en norsk variant, men gikk konkurs før den fikk dreggfeste i markedet. Og Viknes, som utvilsomt kunne laget et spennende alternativ i denne klassen, har foreløpig sovet i timen.

I denne testen har vi kjørt to gode alternativer, nemlig volumselgeren til Jeanneau og Finnmaster Pilot 7 Weekend. Jeanneau 795 Merry Fisher har vært på markedet et års tid, og er arvtakeren til den utgåtte modellen Merry Fisher 755. De to båtene i denne testen er ikke direkte sammenlignbare med tanke på størrelse. Det er bare 20 centimeter som skille dem i lengden, men Jeanneauen er bredere og har et større innvendig volum. Likevel er båtene verdt å vurdere opp mot hverandre fordi konseptene i praksis er helt sammenlignbare, med nær identisk dekkslayout. Men Jeanneauen tilbyr mer innvendig volum og mer bokomfort, mens Finnmaster er noe mer kompakt, gir mer kvalitetsfølelse og bedre sjøgenskaper.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER